Ga naar de inhoud

Wayne Rooney degradeert met zijn team uit de Engelse tweede klasse (na 21 strafpunten)

Wayne Rooney bedankt de supporters voor de steun.

De voormalige goalgetter Wayne Rooney (36) is er niet in geslaagd om een geplaagd Derby County in The Championship te houden. Na een nederlaag bij Queens Park Rangers (1-0) is de degradatie naar de Engelse 3e klasse een feit.

De voorbije decennia schitterde Wayne Rooney als doelpuntenmaker van Everton, Manchester United en de nationale ploeg van Engeland. Vandaag zakte hij als coach met Derby County uit de tweede klasse in Engeland.

 

Met nog 3 matchen op het programma staat Derby County op de voorlaatste plaats en is een langer verblijf in The Championship niet meer haalbaar.

 

De degradatie van Derby County is geen verrassing. De club kreeg dit seizoen liefst 21 strafpunten opgelegd wegens overtreding van de boekhoudregels van de Engelse Football League.

 

"Ik sta hier met een vreemd gevoel", zei Rooney na de match. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we hebben ons als groep wel ontwikkeld. En de fans zijn ons altijd blijven steunen."

 

"De toekomst van de club is nu onzeker, mijn toekomst is onzeker. Ik ben blij en trots hier trainer te zijn", besloot hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.