Ga naar de inhoud

Topfavoriet Van der Poel (9e): "Ik had de benen niet vandaag, maar al bij al toch tevreden"

Mathieu van der Poel was in zowat alle prognoses met stip de topfavoriet, maar uiteindelijk kwam de Nederlander er niet aan te pas in de finale van Parijs-Roubaix. "Ik had nog gehoopt op een mooie Roubaix, maar als ik de balans opmaak, mag ik heel tevreden zijn", vertelde hij.

"Het was vandaag tussen hangen en wurgen", was Mathieu van der Poel eerlijk na de wedstrijd. "Ik had zeker niet de benen waar ik op gehoopt had. Het was een beetje een aparte wedstrijd."

 

Toen Ineos de wedstrijd al vroeg openbrak, verzeilde Van der Poel net als Van Aert in het tweede peloton. "Ik heb niet echt gepanikeerd, al wist ik niet of we nog zouden terugkeren", vertelde de Nederlander.

 

"Het was raar, want ik had toen niet het gevoel dat het peloton op de kant ging. Maar ik zat wat ver achteraan en opeens was de helft van het peloton weg."

 

"Uiteindelijk kwamen we nog in een goede situatie door enorm sterk ploegwerk, maar ik had niet de benen vandaag. Of dat komt door een vermoeiend voorjaar? Zo lang was mijn voorjaar niet", lachte hij.

Ik had niet de benen vandaag. Of dat komt door een vermoeiend voorjaar? Zo lang was mijn voorjaar niet.

Mathieu van der Poel

Enkele maanden geleden leek Van der Poel een kruis te moeten maken over zijn voorjaar door zijn rugprobleem, maar na een snel herstel kon hij toch nog rijkelijk oogsten.


"Alles wat ik heb kunnen rijden dit voorjaar was bonus. Het is al veel beter geweest dan verwacht. Uiteraard hoop je nog op een mooie Roubaix, maar als ik de balans opmaak, mag ik heel tevreden zijn."


"Was een 9e plek het hoogst haalbare? Dat denk ik wel. Op het eind was ik echt leeg. Ik ben nog blijven vechten, maar het was op karakter."

Parijs - Roubaix klassement
naamresultaatploeg
1
Dylan van Baarle
5:37:00
INEOS GrenadiersIGD
2
Wout van Aert
+1:47
Jumbo - VismaTJV
3
Stefan Küng
+1:47
Groupama - FDJGFC
4
Tom Devriendt
+1:47
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
5
Matej Mohoric
+1:47
Bahrain VictoriousTBV
6
Adrien Petit
+2:27
Intermarché - Wanty - Gobert MatériauxIWG
7
Jasper Stuyven
+2:27
Trek - SegafredoTFS
8
Laurent Pichon
+2:27
Team Arkéa - SamsicARK
9
Mathieu van der Poel
+2:34
Alpecin - FenixAFC
10
Yves Lampaert
+2:59
Quick-Step - Alpha Vinyl TeamQST