Ga naar de inhoud

Slotrit in Turkije geschrapt door bar slecht weer, Bevin is eindwinnaar

De Ronde van Turkije is met een sisser afgelopen. De slotrit in Istanbul werd al na 25 kilometer stilgelegd, nadat verschillende renners door het bar slechte weer onderuit waren gegaan. Patrick Bevin, die gisteren een dubbelslag sloeg, is de eindwinnaar.

Vlak na de start in Istanbul zondagochtend begon het hard te regenen en te waaien. Verschillende renners kwamen door de slechte weersomstandigheden zelfs ten val, waarna de organisatie besloot om in te grijpen. De rit werd na 25 kilometer geneutraliseerd.

 

Het klassement werd logischerwijs bevroren, waardoor Patrick Bevin eindwinnaar is. Hij won gisteren de 7e etappe na een offensief met Jay Vine en Nicolas Edet. Harm Vanhoucke is eerste Belg op een 5e plaats in het eindklassement.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Eindstand Ronde van Turkije (2.Pro)
1. Patrick Bevin (NZe) 27u33'10"
2. Jay Vine (Aus) +20"
3. Eduardo Sepulveda (Arg)  +40"
4. Nicolas Edet (Fra) +52"
5. Harm Vanhoucke +1'17"