Ga naar de inhoud

Belgische motorrijder Xavier Siméon wint opnieuw 24 uur van Le Mans

Xavier Siméon temt zijn Suzuki.

Net als vorig jaar heeft onze landgenoot Xavier Siméon (Suzuki) de 24 uur van Le Mans op zijn naam geschreven. Samen met de Franse rijders Gregg Black en Sylvain Guintoli legde hij de meeste rondjes af op het mythische circuit. 840 om precies te zijn.

Met 840 legde het Suzuki-trio 1 rondje meer af dan de Tsjech Karel Hanika, de Duitser Marvin Fritz en de Italiaan Niccolo Canepa (Yamaha). De Australiër Josh Hooks, de Brit Gino Rea en de Fransman Mike Di Meglio legden met een Honda beslag op de 3e plaats.

 

Siméon, Black en Guintoli winnen voor de tweede keer op een rij in Le Mans, de eerste manche van het WK uithouding. Vorig jaar zette dat het team op weg naar de wereldtitel.

 

Suzuki won de 24 uur nu 14 keer en evenaart daarmee het record van Kawasaki.

 

De volgende WK-manche wordt de 24 uur van Spa-Francorchamps, in het weekend van 4 en 5 juni. Siméon kan er in de voetsporen van zijn vader Michel Siméon treden. Die won er in 1987 en 1995 de 24 uur van Luik.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.