Ga naar de inhoud

Wout van Aert voor Parijs-Roubaix: "Als je aan de start staat, kan je altijd winnen"

Wout van Aert heeft er zin in.

Hoe goed is Wout van Aert na 3 weken inactiviteit? Morgen/zondag rijdt de Belgische kampioen zijn eerste koers sinds Gent-Wevelgem. "Ik ben niet bang om diep te gaan", zegt hij na zijn coronabesmetting.

De Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race heeft Wout van Aert aan zich moeten laten voorbijgaan. Morgen lijnt hij zijn koersfiets weer op in een van zijn favoriete koersen: Parijs-Roubaix.

 

"Ik ben opgelucht", vertelt Van Aert na zijn coronabreak. "Ik kan weer een nummer opspelden en ik maak opnieuw deel uit van de ploeg. Dat is fijn."

 

Hoe ziek is de winnaar van de Omloop en Harelbeke geweest? "Niet extreem", antwoordt hij. "Ik heb symptomen van een verkoudheid gehad, maar het was vooral de vermoeidheid die me parten heeft gespeeld."

 

"Zelfs na een volledig medisch onderzoek voelde ik me nog redelijk vermoeid. Dat is toch helemaal anders dan bij andere ziektes. Pas de laatste dagen ging het beter. Gelukkig kon ik nog fietsen, een hele geruststelling."

Gelukkig kon ik nog fietsen, een hele geruststelling.

Wout van Aert

"Duel met Mathieu zou al mijn verwachtingen overtreffen"

Jumbo-Visma speelt Wout van Aert niet uit als kopman. "Niet dat ik nu 5e of 6e sta in de rangorde van de ploeg", legt hij uit, "maar we zullen morgen zien hoe het loopt."

 

"We koersen al heel het voorjaar op een mooie manier en kleuren met een aantal jongens de finale. Deze keer zal ik misschien een net iets andere schakel zijn", denkt Van Aert. "Laat ons hopen dat het lukt."

 

"Ik ben niet bang om diep te gaan", verzekert hij. "Ik heb de testen gedaan die ik moest doen en ook op training heb ik geen problemen gekend. Het gaat me vooral om het conditieverlies. Wat gaat dat geven op het einde van een super zware klassieker?"

 

Maar winnen is mogelijk? "Als je aan de start staat, kan je altijd winnen", knipoogt de Belgische kampioen.

 

En een duel met Mathieu van der Poel? "Dat zou al mijn verwachtingen overtreffen, maar ik hoop vooral dat we met de ploeg de koers kunnen winnen", besluit Van Aert.

Wout van Aert in Parijs-Roubaix

  • 2018: 13e
  • 2019: 22e
  • 2021: 7e
 
In 2020 werd Parijs-Roubaix afgelast.