Ga naar de inhoud

Red Lion Arthur De Sloover trekt volgend seizoen naar het Nederlandse Oranje-Rood

De Sloover ruilt Beerschot volgend seizoen in voor de Nederlandse top.

De kogel is door de kerk. Na de degradatie van Beerschot, leek Red Lion Arthur De Sloover (24) onhoudbaar voor de club. De verdediger geniet al jaren van heel wat interesse vanuit de Belgische en Nederlandse top. Vandaag hakte hij de knoop door. Zo maakte De Sloover bekend dat hij volgend seizoen voor het Nederlandse Oranje-Rood zal uitkomen.

Arthur De Sloover zal volgend seizoen de defensie van het Nederlandse Oranje-Rood - uit Eindhoven - versterken. De Red Lion was de voorbije jaren een vaste waarde in de defensie bij Beerschot. 

 

In 2019 loodste De Sloover Beerschot nog naar de Belgische hockeyfinale , die het uiteindelijk verloor van Léopold. 

 

De Sloover staat al enkele jaren in de belangstelling van heel wat Belgische en Nederlandse topclubs. Na de degradatie van Beerschot was de interesse van Dragons en Gantoise dan ook zeer concreet.

 

Uiteindelijk kiest de 24-jarige De Sloover dus voor de Nederlandse Hoofdklasse. Oranje-Rood heeft daar de ambitie om mee te strijden voor de play-off-tickets. De ploeg van coach Robert van der Horst staat momenteel vijfde. 


Als jongste lid van de Belgium Red Lions behaalde De Sloover ook al verschillende internationale titels (WK 2018, EK 2019), en werd hij ook geselecteerd om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Tokio in 2021.

Op zijn sociale media pronkte De Sloover al met zijn nieuwe clubkleuren.