Ga naar de inhoud

DSM rijdt dan toch niet met scope-systeem in Parijs-Roubaix

DSM zal morgen dan toch op "gewone" fietsen starten in Parijs-Roubaix. Het veelbesproken bandendruksysteem zal dus (nog) niet gebruikt worden. "De renners moeten eerst nog wennen aan het nieuwe systeem. In de Ronde van Frankrijk hopen we het definitief in gebruik te nemen", klinkt het bij de Nederlandse ploeg.

Sinds 2020 werken Team DSM en Scope aan een bandendruksysteem waarmee renners hun banden kunnen oppompen en leeg laten lopen terwijl ze op de fiets zitten. 

 

Begin deze maand heeft de UCI het scope-systeem goedgekeurd. DSM wilde het systeem geen stof laten vergaren en meldde dat het in Parijs-Roubaix al meteen ging starten met het nieuwe snufje.  

 

Te hard van stapel gelopen, zo blijkt.

De renners moeten één zijn met hun fiets en alle onderdelen onder controle hebben.

De verkenning van Roubaix ging vlot volgens de Nederlandse ploeg. Toch lijkt het vertrouwen in het nieuwe systeem nog niet genoeg ingeburgerd bij de renners zelf. Daarom heeft DSM vandaag dan toch besloten om morgen niet van start te gaan met het scope-systeem.


"Parijs-Roubaix is een van de meest chaotische wedstrijden op de kalender. Het vereist de volledige focus van de renners over de volledige lengte van 259 kilometer. Daarom moeten de renners één zijn met hun fiets en alle onderdelen intuïtief onder controle hebben." 


DSM zal het systeem pas laten debuteren in de kasseienetappe van de Tour de France. "Dat geeft onze renners meer tijd om eraan te wennen."