Ga naar de inhoud

Welke invloed heeft de uitkomst van de bekerfinale op de Europese tickets?

De beker winnen is een garantie op Europees voetbal. Wie straks triomfeert, verzekert zich van een plekje in de laatste voorronde van de Europa League. Maar de uitkomst van de finale heeft sowieso ook een impact op andere tickets. De twee scenario's uitgelegd.

Bij bekerwinst Anderlecht

Als Anderlecht de beker wint, kan het nadien alleen maar nóg beter worden. Door de deelname van paars-wit aan de de Champions’ play-offs kan het via een eerste of tweede plaats nog een beter Europees ticket bemachtigen.

 

Dan gaat het bekerticket (voor de laatste voorronde van de Europa League) naar de nummer drie. De winnaar van de Europe play-offs speelt dan sowieso Europees, zonder finalewedstrijd tegen de nummer vier.

Bij bekerwinst KAA Gent

KAA Gent krijgt maandag de kans om zijn best mogelijke Europese ticket te pakken. Stel dat de Buffalo's daarin slagen en ze ook de Europe play-offs winnen, is de finalewedstrijd met het nummer vier overbodig - die laatste krijgt dan meteen het Europees startbewijs.

 

Mocht Gent de beker winnen, maar niet de Europe-playoffs gaat het finaleduel wel gewoon door.

Maar...

Het reglement van de Pro League over de verdeling van Europese tickets is niet helemaal waterdicht. In het scenario dat Union pas vierde wordt in de Champions' Play-off en de bekerwinnaar wint niet de Europe Play-off, dan is het Europese ticket van de nummer drie in gevaar. Bekijk de volledige uitleg in onderstaand artikel.