Ga naar de inhoud

Filippo Ganna: "Weet niet waarom mensen mij als een favoriet zien"

Ineos-Grenadiers op verkenning.

Veel ogen zullen zondag gericht zijn op Ineos-Grenadiers. De ploeg is bezig aan een sterk voorjaar en rijdt de Hel van het Noorden binnen met een indrukwekkende ploeg. Naast de winnaar van de Amstel Gold race én de Brabantse Pijl, wordt ook Filippo Ganna in stelling gebracht.

"Een tijdrit van ongeveer 260 kilometer rijden"

Met meer dan 1m90 en een gewicht van meer dan 80 kilogram is Filippo Ganna lichamelijk perfect gewapend om de helse kasseien van Parijs-Roubaix te verteren. Dat bewees hij door de klassieker in 2016 te winnen bij de beloften. 

 

Veel mensen zien in de Italiaan van Ineos-Grenadiers daarom een topfavoriet voor zondag. Zelf bleef de nuchtere Ganna heel bescheiden op zijn persmoment. "We hebben een sterk team, maar of ik bij de favoriet hoor, zullen we zien op zondag."

 

"Ik weet niet waarom mensen denken dat ik een favoriet ben. Ik heb Roubaix al twee keer gereden (bij de profs). Een keer kwam ik buiten tijd aan. Een keer stapte ik in de auto na twee kasseistroken."

 

"Dat zijn geen leuke ervaringen. Ik hoop nu meer vooraan te zitten. Heel wat Italianen hebben deze wedstrijd gewonnen en ik hoop daar ooit bij te zijn, maar makkelijk is dat niet. Na wat problemen met mijn maag voel ik me wel beter."

 

"Mijn lichaam is vooral gebouwd voor tijdritten, maar ik moet nu gewoon proberen een tijdrit van ongeveer 260km te rijden", sloot Ganna af met een glimlach.

Kwiatkowski: "Rijden alsof morgen niet bestaat"

Als Ganna zijn "tijdrit" niet lang genoeg kan volhouden, dan heeft Ineos-Grenadiers nog genoeg andere ijzers in het vuur. Magnus Sheffield won nog maar net de Brabantse Pijl, Dylan van Baarle en Ben Turner rijden een sterk voorjaar en Michal Kwiatkowski blinkt in zijn vel na zijn zege in de Amstel Gold Race.

 

"Ik hou ervan om te rijden alsof er geen morgen bestaat", zei Kwiatkowski. "Het is leuk om alles of niets te spelen. Bij rittenkoersen moet je toch vaak ook aan de rit van de volgende dag denken."

 

"Zondag begin ik wel van nul, denk ik. Enkel vorig jaar reed ik Parijs-Roubaix al, maar dat was in totaal andere omstandigheden (het was kletsnat). Ik heb wel al andere kasseiwedstrijden gereden en daar had ik altijd een goed gevoel bij, maar Roubaix is met niets te vergelijken."

Als ik kijk naar de kwaliteit van dit team, dan moet je vertrouwen hebben.

Michal Kwiatkowski

"Waarom ik niet meer deze wedstrijd heb gereden? Je moet keuzes maken. Een lichaam heeft zijn grenzen. Dit jaar kon ik iets nieuws proberen omdat de kalender is aangepast door de verkiezingen in Frankrijk. Anders was het moeilijk te combineren met de Ardennenklassiekers."

 

Met zijn overwinning in de Amstel Gold Race op zak, moet niets voor de gewezen wereldkampioen. Alles mag. 

 

"Als ik kijk naar de kwaliteit van dit team, dan moet je vertrouwen hebben. We hebben niets om angst van te hebben. Er zijn veel favorieten, maar we willen ons momentum behouden en gebruiken om hopelijk te winnen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.