Ga naar de inhoud

Barça-coach Xavi: "Dit was geen thuiswedstrijd, uitschakeling is meer onze fout dan verdienste van Frankfurt"

FC Barcelona zal niet voor het eerst de Europa League winnen dit seizoen. De Catalaanse grootmacht ging er gisteren uit tegen Eintracht Frankfurt in een kolkend Camp Nou... met vooral Duitsers. Barça-coach Xavi vond dat heel vreemd. "Het is duidelijk dat er iets is misgelopen, maar een excuus is het niet voor de uitschakeling."

Er zaten gisteren naar schatting 30.000 Duitse toeschouwers in Camp Nou voor de Europa League-wedstrijd tussen FC Barcelona en Eintracht Frankfurt. Er waren slechts 5.000 kaarten beschikbaar voor de bezoekende fans, maar via buitenlandse betaalkaarten is een veelvoud toch het stadion binnen geraakt.

 

Barça-coach Xavi had het daar na de uitschakeling van zijn team (2-3-nederlaag) toch wat moeilijk mee. "Het is duidelijk dat er iets misgelopen is", zegt Xavi. "Dit was geen thuiswedstrijd, eerder een finale waarbij de ene helft van het publiek voor de ene ploeg supporterde en de andere helft voor de andere ploeg."

 

"De club onderzoekt hoe dit kunnen gebeuren is en zal maatregelen nemen om dit in de toekomst te vermijden. Ik had 70.000 of 80.000 "culés" verwacht. Dat die er niet waren, is een bijkomende teleurstelling."

 

"Maar ik wil het ook niet als excuus inroepen", richt Xavi zijn blik op de wedstrijd. "We hebben de uitschakeling aan onszelf te wijten. We hadden het balbezit, maar hebben dat niet kunnen uitbuiten. Frankfurt is fysiek erg sterk en hun vermogen om snel naar de aanval over te schakelen heb ik zelden gezien in het voetbal."

 

"Toch denk ik dat onze uitschakeling meer onze fout is, dan hun verdienste. We hebben gewoon te veel fouten gemaakt en moeten daarvan leren. Dit is geen ramp. Of jawel, het is wel een ramp, maar tegelijkertijd ook een etappe in een leerproces. We zijn op de goede weg en gaan op het ingeslagen pad door."

Toch denk ik dat onze uitschakeling meer onze fout is, dan hun verdienste.

Xavi
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.