Ga naar de inhoud

Peloton is onder de indruk van Ineos-Grenadiers: "Ze kunnen de Tour interessanter maken"

Jonkies Magnus Sheffield en Ben Turner zijn de revelaties bij Ineos in het voorjaar.

Met zeges in de Ronde van het Baskenland, Amstel Gold Race en Brabantse Pijl is Ineos-Grenadiers dé ploeg van het moment. "Hopelijk kunnen ze dit doortrekken naar de Tour de France", zegt Jan Bakelants in Extra Time Koers.

"Wat in het peloton vooral de ronde doet, is de sterkte van Ineos-Grenadiers", vertelt Jan Bakelants. "En dan vooral in de rittenkoersen van 1 week."

 

"In de Ronde van Catalonië voerde Richard Carapaz 3 weken geleden een nummertje op, waardoor hij een etappe won en 2e werd in het eindklassement."

 

"Dries Devenyns vertelde me dat ook Geraint Thomas indrukwekkend aan het rijden is. De hele ploeg marcheert momenteel goed."

Ook Geraint Thomas is indrukwekkend aan het rijden. De hele Ineos-ploeg marcheert momenteel goed.

Jan Bakelants

Met Daniel Felipe Martinez veroverde Ineos-Grenadiers ook de hoofdprijs in de Ronde van het Baskenland.

 

Michal Kwiatkowski (Amstel Gold Race) en Magnus Sheffield (Brabantse Pijl) zorgden dan weer voor successen in de 2 recentste klassiekers.

 

"Ineos zei dat het in het post-Froome-tijdperk attractiever zou beginnen te koersen", zegt Bakelants. "Vorig jaar is dat er niet uitgekomen, maar nu wel."

 

"Ik hoop dat ze dat kunnen doortrekken naar de Tour. Daar heeft Ineos geen renner met de kwaliteiten van Pogacar. Maar zoals de Ineos-renners nu bezig zijn, kunnen ze de Tour iets interessanter maken. Zeker in de eerste 10 dagen."