Ga naar de inhoud

Kan je nog meer pech hebben? Zieke Sep Vanmarcke mist ook Parijs-Roubaix

Sep Vanmarcke (33) moet de kelk tot de bodem ledigen. De West-Vlaming is nog maar eens ziek en kan niet deelnemen aan Parijs-Roubaix. "Ik moet dit gewoon aanvaarden", zegt hij.

Van de regen in de drop: voor Sep Vanmarcke is 2022 een annus horribilis. 

 

Vanmarcke sloot 2021 al af met kopzorgen. Hij miste een groot deel van zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen door knieproblemen, maar net toen de motor begon te draaien, sloeg het noodlot een eerste keer toe.

 

Vanmarcke miste het openingsweekend door ziekte en wilde met een stage toewerken naar de heilige Vlaamse afspraken.

 

Ook daar ontsnapte hij niet aan de nodige virussen, maar Vanmarcke wilde toch nog alles op alles zetten richting Parijs-Roubaix.

 

Intussen was ook zijn team volledig getroffen, waardoor Vanmarcke zelfs niet kon deelnemen aan de Ronde van Vlaanderen.

 

En nu is ook Parijs-Roubaix geschrapt. Israel-Premier Tech meldt dat Vanmarcke nog herstelt van een infectie aan zijn luchtwegen. 

 

"Hij heeft nog tijd nodig om in wedstrijdvorm te geraken", klinkt het. "Hopelijk kan hij vanaf volgende week weer voluit trainen."

 

"Ik vind het echt jammer dat ik een van mijn favoriete koersen moet missen", vult de eeuwige pechvogel aan. "Het was een groot doel voor me, maar ik moet dit aanvaarden en ik moet mijn lichaam eerst laten herstellen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.