Ga naar de inhoud

Poolse ref werkt Thomas Tuchel op de zenuwen: "Hij stond daar wat te lachen met Ancelotti"

Thomas Tuchel ergerde zich aan de scheidsrechter in Madrid.

Titelverdediger Chelsea is na een zenuwslopend duel tegen Real Madrid gestrand in de kwartfinales van de Champions League. Na afloop hekelde Chelsea-coach Thomas Tuchel de Poolse scheidsrechter Szymon Marciniak, die volgens de Duitser iets te familiair omging met Real Madrid-coach Carlo Ancelotti.

Na de 1-3 in Londen leek Real Madrid zijn schaapjes al op het droge te hebben, maar niets bleek minder waar. Chelsea stoomde in Bernabeu naar een 0-3-voorsprong en Real had een geniale ingeving van Modric nodig om nog verleningen uit het vuur te slepen. Daarin telde de onvermijdelijke Benzema Chelsea alsnog uit.

Thomas Tuchel nam na afloop scheidsrechter Szymon Marciniak op de korrel. De Pool keurde tijdens de wedstrijd een doelpunt van Marcos Alonso af op aangeven van de VAR en maakte na de wedstrijd ook een schijnbaar amusant praatje met Carlo Ancelotti. Dat kon Tuchel maar moeilijk verkroppen.

"Ik ben heel teleurgesteld dat de scheidsrechter bij dat afgekeurde doelpunt niet zelf de beelden ging checken. Je moet zelf de baas blijven, niet de beslissingen overlaten aan iemand in een stoel", vond Tuchel.

"Dat de scheidsrechter zich na de wedstrijd stond te amuseren met Carlo was teleurstellend. Ik wilde hem gaan bedanken, maar hij stond daar wat te lachen met de coach van de tegenstander. Na het laatste fluitsignaal is dat niet het juiste moment en dat heb ik hem ook verteld."

Spijt leek Tuchel niet te hebben na de Europese uitschakeling. "Het heeft niet mogen zijn. De spelers hebben er alles aan gedaan, ik ben trots. Zo'n nederlaag als vanavond kan ik accepteren. We hebben onszelf niets te verwijten."

Ancelotti: "We hebben afgezien"

Real Madrid-coach Carlo Ancelotti besefte dat zijn team door het oog van de naald gekropen was. "We hebben afgezien", gaf de Italiaan toe. "Al vond ik de 0-2 wel onverdiend. Wij speelden op dat moment goed."

Bij 0-3 had Chelsea uitzicht op de kwalificatie, maar Rodrygo zorgde nog voor verlengingen. "We zijn blijven vechten als leeuwen. De magie van Bernabeu heeft ons ook geholpen om niet op te geven", aldus Ancelotti.

"We mogen trots zijn op wat we gepresteerd hebben. Na PSG in de 1/8e finales hebben we nu ook de titelverdediger uitgeschakeld en staan we in de halve finales. Ik kan niet gelukkiger zijn."