Ga naar de inhoud

Julian Alaphilippe valt door eigen volgwagen: "Hij is oké en ging nog bijtrainen"

De eigen volgwagen van Julian Alaphilippe veroorzaakte een watervaleffect in het peloton.

Opschudding bij het ingaan van de laatste lokale lus van de Brabantse Pijl: het peloton werd ingehaald door enkele volgwagens die richting de kopgroep wilden rijden. Het manoeuvre veroorzaakte op het gladde wegdek een dominoval in het peloton met onder meer Julian Alaphilippe als slachtoffer.

De wereldkampioen bleef even met een pijnlijke grimas op de grond zitten, maar stapte dan toch weer op zijn fiets. 

 

Hij reed met engelbewaarder Dries Devenyns nog een klein stukje van het parcours.

 

Haalt Quick Step-Alpha Vinyl opgelucht adem of moet Julian Alaphilippe vanavond zijn wonden likken?

 

De val werd nota bene veroorzaakt door de auto van zijn eigen team.

"Het ging goed, tot er één renner omkeek"

Ploegleider Geert Van Bondt was de chauffeur met dienst en deed het verhaal: "De kopgroep had een voorsprong van 1 minuut. Ineos mocht van de jury naar voren en ook wij kregen een teken dat het toegestaan was."

 

"We claxonneerden aan de finish naar de renners en het ging vrij goed, tot één renner omkeek en een beetje van zijn lijn ging. Hij raakte onze wagen en dan is het niet leuk..."

 

"Ik kan begrijpen dat de renner zegt dat wij er niet moesten zijn, maar het is dubbel. Als er vooraan iets gebeurt met Remco, dan is dat onze verantwoordelijkheid. Ik zit al 10 jaar in de wagen en het is de eerste keer dat er zoiets gebeurt."

 

Gek genoeg was in de buik van het peloton Julian Alaphilippe het slachtoffer. Zonder erg, zo lijkt het. "Hij heeft nog een stuk van de koers gereden en hij zei dat hij oké was. Hij is nu zelfs gaan bijtrainen."

Foto's van de val: