Ga naar de inhoud

België wil - net als Nederland - Final Four van Nations League organiseren in 2023

België is een van de vier landen die zich kandidaat hebben gesteld om in juni 2023 de Final Four van de Nations League te organiseren. Ook Polen, Nederland en Wales hebben een kandidatuur ingediend bij de UEFA. België zou de wedstrijden in het Koning Boudewijnstadion en op Sclessin organiseren. In januari wordt de knoop pas doorgehakt.

Landen die graag de Nations League zouden ontvangen moesten voor vandaag hun dossier indienen. En dat hebben België, Polen, Wales en Nederland dus gedaan. Opvallend is dat de vier landen deel uitmaken van dezelfde poule (groep A) in de volgende editie van het toernooi.

 

Tot 5 oktober kunnen de landen hun kandidatuur nog verfijnen en in januari stelt de UEFA het gastland dan voor. Mocht de Belgische kandidatuur weerhouden zijn, dan zullen de wedstrijden gespeeld worden in het Koning Boudewijnstadion in Brussel en in het stadion van Standard. 

 

“Het werd tijd dat we ons nog eens konden aanbieden voor de organisatie van een groot internationaal voetbalevent, wat niet voor de hand ligt in ons land met zijn beperkte voetbalinfrastructuur", klinkt het bij Peter Bossaert, CEO van de KBVB. "Maar de Final Four is een compact voetbalevent."

 

De Final Four zal plaatsvinden van 14 tot 18 juni 2023. In de laatste editie van de Nations League in oktober moesten de Rode Duivels in hun halve finale in Turijn met 3-2 de duimen leggen voor wereldkampioen Frankrijk, dat later ook het laken in de finale in Milaan tegen Spanje met 2-1 naar zich toe trok.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.