Ga naar de inhoud

7-voudig olympisch kampioene Allyson Felix bergt haar spikes op

De Amerikaanse sprintbom Allyson Felix zet na dit seizoen een punt achter haar atletiekcarrière. Dat heeft ze aangekondigd op Instagram. Ze won tijdens haar loopbaan maar liefst 11 olympische medailles en ook 12 wereldtitels. "Dit laatste seizoen draait het niet om de tijd op de klok, maar om plezier", schrijft ze.

7 keer olympisch goud, 3 keer zilver en 1 keer brons. Allyson Felix is de vrouwelijke atlete met het meeste olympisch eremetaal op haar schouw. Ook met haar 12 wereldtitels staat ze op eenzame hoogte.

 

Maar op haar 36e is het stilaan genoeg geweest voor de Amerikaanse. Na dit seizoen stopt ze er definitief mee. "Deze sport heeft mijn leven veranderd", schrijft ze bij haar afscheid op Instagram. "Ik had nooit durven te dromen van deze carrière."

 

"Ik heb alles gegeven aan de sprint en voor de eerste keer ooit voelt het nu alsof ik niet nog meer te geven heb. Daarom wil ik afscheid nemen van de sport en iedereen bedanken met nog een laatste race."

 

"Dit seizoen draait het niet om de tijd op de klok, maar om het plezier. Ik hoop dat ik dit seizoen vooral nog mooie herinneringen met iedereen kan delen."

 

Daarnaast strijdt ze ook voor meer erkenning en rechten voor vrouwen in de sport. "Dit seizoen loop ik ook voor vrouwen, ik loop voor een betere toekomst voor mijn dochter." Ze zal de komende tijd ook een reeks concrete initiatieven aankondigen waarmee ze dat wil bereiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.