Ga naar de inhoud

4.500 fans zakken af naar Lotto Park voor open training: "Die beker is een must"

In aanloop naar de bekerfinale tegen KAA Gent konden de supporters van Anderlecht vandaag naar een open training gaan kijken. In de paasvakantie werd het initiatief een schot in de roos. En de fans hebben vertrouwen in wat nog komen gaat. Ze dromen luidop van de beker en stiekem zelfs nog van de titel.

"Het is leuk om nog eens een training te zien, dit is de eerste keer sinds corona", vertellen de paars-witte fans. Sommigen zijn met vrienden gekomen, anderen werden meegesleurd door hun kroost. "Mijn zoon is nog niet zo vaak hier geweest dus het is leuk voor hem om de spelers eens van dichtbij te zien", vertelt een papa.

 

En wat wordt het de komende weken? De fans hebben er vertrouwen in. "Hopelijk beginnen we met het winnen van de bekerfinale. Ik heb er wel vertrouwen in." Een andere fan is iets strenger: "de beker is een must, zeker weten".

 

"Als we de beker winnen hebben we nog eens een prijs, dat is 5 jaar geleden."

In de play-offs kan er nog veel, maar we bekijken het match per match

Als ze de beker winnen, is het seizoen voor de meeste supporters geslaagd. En wat kan er nog in de play-offs? "Veel, maar we moeten het match per match bekijken."


Leeft de dubbel bij de fans? Daarover lopen de meningen uiteen. "Dat zou wel heel optimistisch zijn, maar de 3e plek in het klassement moet wel lukken."


De vriendinnen van een van de materiaalmannen hebben meer zelfvertrouwen. "We gaan én de beker winnen én de titel. Of dat realistisch is? Ja hoor."


De sfeer was tijdens de open training alleszins vrolijk. "We hebben al slechtere tijden gekend."

In beeld: de open training van Anderlecht deze middag