Ga naar de inhoud

Veiling 'Miguel'-wedstrijdshirts van Cercle Brugge levert 13.341 euro op voor stichting tegen leukemie

De veiling van de wedstrijdshirts die anderhalve week geleden door de spelers van Cercle Brugge werden gedragen tijdens de match tegen AA Gent, op de 33e speeldag in de Jupiler Pro League, heeft 13.341 euro opgebracht. Het bedrag gaat naar Me To You, de stichting tegen leukemie waar de betreurde Miguel Van Damme peter van was.

Miguel Van Damme overleed twee weken geleden na een jarenlange strijd tegen leukemie. 

 

In de match tegen AA Gent droegen de Cercle-spelers speciale wedstrijdshirts waarbij alle spelersnamen werden vervangen door 'Miguel'. De shirts werden nadien gesigneerd en geveild ten voordele van Me To You. Het shirt van Thibo Somers bracht met 2250 euro het meest op. 

 

Het duel in Jan Breydel begon met een indrukwekkend eerbetoon voor Miguel Van Damme. Kinderen en jeugdspelers vormden in de middencirkel zijn rugnummer 16 terwijl de Cercle-spelers een grote foto van de doelman het veld opdroegen en samen met hun Gentse collega's minutenlang in een cirkel applaudisseerden.

 

De opbrengst van de gehandtekende shirts van AA Gent ging integraal naar het Kinderkankerfonds van het UZ Gent