Ga naar de inhoud

Gert Verheyen: "Club Brugge kan sterk statement maken in zaak Union-Beerschot"

In Extra Time werd uitvoerig nagekaart over het binnen- en buitenlandse voetbalweekend. De topper in Engeland, met glansrol voor Kevin De Bruyne, passeerde de revue, ook Union-Beerschot en de gevolgen van die wedstrijd werden besproken. Een overzicht.

Vraagjes aan Kevin De Bruyne

  • Speelde je tegen Liverpool je beste wedstrijd van het seizoen? "Eén van de, ja"
  • Speel je graag tegen Liverpool? "Ja, dat zijn altijd leuke wedstrijden"
  • Had je dit seizoen meer assists mocht City met een echte nummer 9 spelen? "Ja"
  • Is het winnen van de Champions League een gezonde obsessie? "Toch bijna"
  • Zie je een bondscoach in Pep Guardiola? "Neen"
  • Is je enkel helemaal okay? "Ja, allemaal in orde"
  • Spreekt een WK in november je even hard aan als een WK in de zomer? "Ja, op zich wel"
  • Is een nationaal elftal met de beste doelman en middenvelder ter wereld sowieso WK-favoriet? "Neen"
  • Ga je Romelu Lukaku proberen om te praten als hij na het WK wil stoppen als Rode Duivel? "Neen"
  • Mag Racing Genk de hoop koesteren om je ooit terug te halen? "Ik zou zeggen van neen"

Joos: "De Bruyne is de beste van de wereld"

Kevin De Bruyne was zondag weergaloos tegen Liverpool. Zagen we de beste De Bruyne sinds lang? "Ja, hij was super", vindt Franky Van der Elst. "Hij heeft wat tijd nodig gehad om erdoor te komen, maar tegen Liverpool was hij absoluut wereldklasse. Zoals hij voetbalt, is hij bij de besten van de wereld op zijn positie."

 

"Die passes blijven maar komen, hoe moeilijk ze ook zijn. Ze komen ook altijd op de juiste plaats, met de juiste snelheid."

 

Wesley Sonck: "Het is eigenlijk al straf als er eens een pass niet aankomt. Het is ook straf hoe snel hij is met de bal aan zijn voet."

 

"Het was ook met dank aan Liverpool", vult Filip Joos nog aan. "Dat moet je erbij zeggen. Er lag ruimte. Soms is hij het slachtoffer van het feit dat hij in een te goede ploeg speelt, dat blijf ik wel denken. Als hij ruimte heeft, dan vind ik hem gewoon de beste middenvelder ter wereld."

 

Gert Verheyen: "Het geweldige aan De Bruyne is dat je als toeschouwer ook nog verrast bent door een pass. Zeker als je zelf gevoetbald hebt. Hij ziet dingen die wij vanuit de tribunes zelfs niet zien."

 

Wordt City kampioen? "Ja, dat denk ik wel", denkt Verheyen. "Ze hebben toch net iets meer dan Liverpool. Ze doen soms denken aan het beste Barcelona en dan wordt het soms wel eens saai. Ze zijn gewoon te goed."

Het geweldige aan De Bruyne is dat je als toeschouwer ook nog verrast bent door een pass. Zeker als je zelf gevoetbald hebt. Hij ziet dingen die wij vanuit de tribunes zelfs niet zien.

Gert Verheyen

Verheyen: "Club kan sterk statement maken"

Het panel van Extra Time kwam ook terug op de Beerschot-supporters, die voor een beschamende vertoning zorgden in het Dudenpark. Wat nu?

 

Filip Joos: "Dit is echt pijnlijk, de zoveelste keer al. Je zou Beerschot kunnen straffen met puntenaftrek, maar voor nu heeft dat geen impact meer."

 

Wesley Sonck: "Jammer dat het net op Union gebeurt, waar supporters net nog juichen als een speler van de tegenstander iets goed doet, bijvoorbeeld die bal op de lat van Shankland." (zie: video hieronder)

 

Moet de wedstrijd nu nog uitgespeeld worden? "Neen, dat kan niet", vindt Wesley Sonck. "De spelers beginnen dan weer fris aan de wedstrijd en dat is niet hetzelfde."

 

Drie punten erbij voor Union dan maar? "Wat er ook beslist wordt, het is sowieso voor iemand niet goed."

 

Gert Verheyen: "De clubs moeten benadeeld worden om strenger op te treden tegen hun eigen supporters, alleen zo kan je dit oplossen. Een van die fans van Beerschot heb ik trouwens herkend uit het VTM-programma Blind Getrouwd. Hij moest toen op de bank slapen en in het stadion zorgt hij voor "ambras"."

 

"Het sterkste statement zou nu kunnen komen van Club Brugge dat zegt: "Geef Union de drie punten maar." Maar is dat realistisch?"

 

Van der Elst: "Ik hoop gewoon dat alle clubs zich neerleggen bij wat er ook beslist wordt."

 

Joos: "Het sterkste zou zijn, niet reageren na de beslissing. Want proactief kunnen ze bij Club niets doen, denk ik."

Wat er ook beslist wordt, het is sowieso voor iemand niet goed.

Wesley Sonck

Sonck: "Shankland kwam dichtbij Goal van het Jaar"

Nieuwe Rubriek? "Controle van de Week"

Een Keek op de Week zit niet meer in Extra Time, Wesley Sonck deed dan maar een nieuw voorstel: de Controle van de Week.

 

Die kwam deze speeldag op naam van Hara van STVV. "Geen verrassing dat die Japanners het zo goed doen in België. De communicatie is in het begin wat moeilijk, maar die gaan er altijd voor en zijn heel plichtsbewust."

 

"Ik heb er ook een paar gekend en die hadden allemaal een topmentaliteit."