Ga naar de inhoud

Beerschot krijgt boete van 50.000 euro: "30 mensen vergalden voetbalplezier"

Supporters van Beerschot legden het duel in Union stil.

De Pro League heeft Beerschot een boete van 50.000 euro opgelegd na het wangedrag van de bezoekende supporters in Union. Het hoopt ook op snelle duidelijkheid rond de sportieve gevolgen. 

“Gisterenavond leefden meer dan honderdduizend supporters in onze stadions en een miljoen fans voor de buis mee met de spannende sportieve ontknoping van de reguliere competitie. Maar zo’n dertig mensen vonden het nodig om dat voetbalplezier te vergallen”, stelt CEO Lorin Parys in een persbericht.

 

“Dit is gewoon niet meer aanvaardbaar en zulke personen horen niet meer thuis in onze stadions. Als we voetbal willen doen groeien en aantrekkelijk houden voor fans en families moet die lijn kristalhelder zijn." 

 

"Veiligheid is voor mij een prioriteit. Daarom werk ik op dit ogenblik samen met alle bevoegde diensten aan strengere sancties die we met al onze clubs bij het begin van het nieuwe seizoen invoeren.”

 

De Pro League legt Beerschot een boete van 50.000 euro op. “Het verslag van de match delegate bevestigt dat de supporters van Beerschot de oorzaak waren van het vroegtijdig einde van de wedstrijd”, zegt Parys.

Dit is gewoon niet meer aanvaardbaar en zulke personen horen niet meer thuis in onze stadions.

Lorin Parys, CEO Pro League

Aangezien de scheidsrechter de wedstrijd definitief heeft gestaakt, zijn de bondsinstanties bevoegd om te beslissen over het sportieve resultaat en eventuele disciplinaire sancties.

 

Het bondsparket heeft tot zondag om een bondsactie in te dienen op basis van het verslag van de match delegate. De Disciplinaire Raad roept de partijen minstens 7 dagen op voorhand op. Partijen hebben na de uitspraak nog een beroepsmogelijkheid voor het BAS. 

 

“Het is in het belang van de fans en de clubs om zo snel mogelijk duidelijkheid te hebben over de punten met de start van de Play Offs in zicht", aldus Parys.." Ik ben er zeker van dat de bondsinstanties snel zullen werken met het oog op de sportieve kalender."

 

"Ondertussen heb ik ook contact gelegd met de betrokken clubs en ook zij willen zo snel mogelijk klaarheid. We hopen dus op een spoedige uitspraak."