Ga naar de inhoud

Aanvoerder Jordi Amat speelde zijn laatste match voor Eupen en trekt naar Indonesië

Eupen zal volgend seizoen niet meer kunnen rekenen op Jordi Amat. De 30-jarige Spaanse verdediger zal geen nieuw contract tekenen. Hij zet zijn carrière voort in Indonesië, waar hij via de roots van zijn grootmoeder voor de nationale ploeg hoopt uit te komen.

Jordi Amat streek in 2019 neer aan de Kehrweg en speelde sindsdien 86 wedstrijden voor Eupen. De Spanjaard, die ook voor onder meer Espanyol, Betis en Swansea uitkwam, schopte het zelfs tot aanvoerder bij de Oostkantonners.

 

Omdat Eupen al is uitgespeeld dit seizoen wou de club nu al duidelijkheid scheppen over de toekomst van Amat. Hij zal geen nieuw contract tekenen, maar naar Indonesië trekken, waar hij uiteindelijk voor de nationale ploeg hoopt uit te komen.

 

De grootmoeder van Amat is geboren in Makassar, maar heeft het land op haar 10e verlaten vanwege de oorlog.