Ga naar de inhoud

Hein Vanhaezebrouck zag "verschil van bijna een meter" bij dubieuze goal van Cercle: "Onaanvaardbaar"

Volgens de lijnen van Gent is het duidelijk: buitenspel.

AA Gent besliste geen klacht in te dienen tegen de mogelijke buitenspelgoal van Cercle Brugge, toch kwam Hein Vanhaezebrouck nog een keer terug op het bizarre moment. "De supporters hebben het er moeilijk mee, maar het siert de club dat we niet tot het uiterste gaan", zei de coach op zijn persbabbel. Voor Vanhaezebrouck is het hoofdstuk definitief afgesloten.

"De club heeft beslist om niet verder te gaan in dit dossier, hoewel er heel wat aanstootgevende feiten zijn", opende Hein Vanhaezebrouck zijn betoog.

 

Afgelopen weekend kon de 1-1 van Thibo Somers niet naar behoren gecontroleerd worden. "Eerst en vooral omdat een cameraman niet op zijn plaats zat. Dat is onaanvaardbaar", vond de coach van Gent. 

 

"Toch was er een beeld van de zestien meter beschikbaar voor de VAR en was heel duidelijk te zien dat de speler van Cercle buitenspel stond. De VAR is er niet in geslaagd om een lijn te trekken, ook al was er een verschil van bijna een meter tussen beide spelers."

Het siert de club dat we niet tot het uiterste gaan en eventueel de Play-offs moeten uitstellen om tot een beslissing te komen.

Hein Vanhaezebrouck

En dus besloot Gent zelf de proef op de som te nemen. Op de persconferentie verscheen de buitenspelfase op het scherm, met een rode en een witte lijn die ver van elkaar lagen.

 

"Op de foto zie je duidelijk het verschil tussen de 2 lijnen. Dat is een groot gat", verzekerde Hein Vanhaezebrouck.

 

"De supporters hebben het er moeilijk mee, omdat zij vinden dat ze benadeeld zijn. Maar het siert de club dat we niet tot het uiterste gaan en eventueel de Play-offs moeten uitstellen om tot een beslissing te komen."

 

"Dat is het laatste wat ik erover wil zeggen." 

Volgens de lijnen van Gent is het duidelijk:

Bekijk hier de volledige persconferentie van Hein Vanhaezebrouck: