Vital Heynen wordt trainer in Turkije: "Ik wil Nilüfer Bursa weer naar hoger niveau brengen"

Vital Heynen heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De Belgische volleybalcoach zal volgend seizoen de vrouwen van Nilüfer Belediyespor uit Bursa onder zijn vleugels nemen.

Vital Heynen combineerde de voorbije jaren bijna steevast zijn trainerschap bij een nationale ploeg met dat bij een clubteam. Na de Olympische Spelen ruilde hij de Poolse mannen voor de Duitse vrouwen, vanaf volgend seizoen neemt hij daar een Turks clubelftal bij.

 

Heynen gaat de uitdaging aan bij Nilüfer Belediyespor, de ploeg waar de Belgische Dominika Sobolska tot voor kort actief was. Nilüfer kon in het afgelopen seizoen maar net de degradatie uit de Turkse hoogste klasse vermijden.

 

"Samen zullen we Nilüfer Bursa weer naar een hoger niveau brengen", belooft Heynen bij zijn aanstelling. "Ik weet best dat dat een uitdaging wordt."