Ga naar de inhoud

VIDEO: Mads Pedersen kent geen genade met Vauquelin in de Sarthe: puncher wordt vlak voor de finish geremonteerd

Sport kan soms hard zijn en dat is vandaag zeker waar voor wie Kevin Vauquelin heet. De 20-jarige Fransman leek in de Omloop van de Sarthe op weg naar zijn eerste profzege, maar het was Mads Pedersen die ultiem victorie kraaide, voor de 2e keer in 3 dagen. Daarmee lijkt de Deen op weg naar eindwinst.

Twee op drie voor Mads Pedersen in de Franse rittenkoers. Dinsdag won de Deen al de openingsetappe, woensdag moest hij nipt zijn meerdere erkennen in de Nederlander Olav Kooij. 

 

Nochtans zag het er lange tijd naar uit dat de sprinters hun kans op een massasprint verkeken hadden. Nadat de laatste vluchter, Georg Steinhauser, bij het ingaan van de slotkilometer gegrepen werd, snelde Kevin Vauquelin weg uit het peloton. 

 

De beloftevolle Fransman sloeg meteen een gaatje en leek op weg naar de zege. Alleen Pedersen kon hem nog remonteren met een ultieme eindsprint. Vauquelin bleef ontgoocheld achter op de tweede plaats, Mark Cavendish sprintte naar de derde plaats.

 

Door zijn tweede ritzege zit de leiderstrui nog wat steviger om de schouders van Pedersen. Vrijdag kan de ex-wereldkampioen de eindzege binnenhalen, met een vlakke etappe vindt hij dan opnieuw een parcours op maat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag rit 3
1. Mads Pedersen (Den) 177 km in 4u04'23"
2. Kevin Vauquelin (Fra)  
3. Mark Cavendish (GBr) allen
4. Paul Penhoët (Fra)  
5. Hugo Hofstetter (Fra) zelfde
6. Olav Kooij (Ned)  
7. Clément Venturini (Fra) tijd
8. Lorrenzo Manzin (Fra)  
9. Marijn van den Berg (Ned)  
10. Thomas Boudat (Fra)  
Stand na rit 3
1. Mads Pedersen (Den) 12u37'48"
2. Kevin Vauquelin (Fra) op 23"
3. Benoît Cosnefroy (Fra) z.t.
4. Axel Zingle (Fra)  
5. Luke Plapp (Aus) 28"
6. Alexis Gougeard (Fra) z.t.
12. Xandro Meurisse 50"
23. Milan Menten 1'18"