Ga naar de inhoud

AA Gent beraadt zich over "verdere stappen"na controversieel doelpunt Cercle

Thibo Somers scoorde twee keer tegen AA Gent.

De onzekerheid rond het doelpunt van Thibo Somers van Cercle Brugge tegen AA Gent krijgt mogelijk nog een staartje. Lees: AA Gent onderzoekt of het een procedure kan starten om de uitslag van de match ongedaan te maken. "De genomen beslissing heeft zowel sportief als financieel mogelijk grote gevolgen voor onze club", schrijft AA Gent.  

Het duel in Jan Breydel tussen AA Gent en Cercle Brugge begon met een indrukwekkend eerbetoon voor Miguel Van Damme, de doelman van Cercle die vorige week overleed.

 

De match zelf begon meteen met vuurwerk. Tarik Tissoudali zette Gent na amper drie minuten op voorsprong, maar Cercle maakte vrijwel onmiddellijk gelijk dankzij Thibo Somers. Hij trapte, al dan niet vanuit buitenspel, de 1-1 binnen na een hoekschop.

 

"Zoals intussen bekend, was er een probleem met een van de camera's die ervoor moet zorgen dat buitenspelfases correct beoordeeld kunnen worden. Het Departement Arbitrage heeft ons bevestigd dat de cameraman van MediaPro niet tijdig op zijn positie was, omdat hij voor aanvang van de wedstrijd ook ingezet werd bij het filmen van het eerbetoon aan Miguel Van Damme" schrijft Gent op zijn website.

 

Daardoor lukte het de VAR niet om de buitenspellijn te trekken. Volgens het Departement Arbitrage werd de procedure correct gevolgd. “Omdat ook met het blote oog niet te zien was of dit al dan niet buitenspel was, kon de VAR niet anders dan de beslissing op het veld volgen."

Het succes of falen van een volledig seizoen hangt doorgaans niet af van een bepaalde fase, maar in dit geval gaat het om een cruciaal moment in een cruciale wedstrijd.

AA Gent

Toch wil AA Gent zich niet zomaar neerleggen bij de procedures. "Op de wél beschikbare beelden heeft het er volgens Gent alle schijn van dat het om buitenspel gaat", argumenteert de club. 

 

"Het succes of falen van een volledig seizoen hangt doorgaans niet af van een bepaalde fase, maar in dit geval gaat het om een cruciaal moment in een cruciale wedstrijd." 

 

"De genomen beslissing heeft zowel sportief als financieel mogelijk grote gevolgen voor onze club. KAA Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen."