Ga naar de inhoud

Mads Pedersen is de rapste van een elitegroepje in de openingsrit in de Sarthe

Tussen de klassiekers door heeft Mads Pedersen in de Ronde van de Sarthe een Frans graantje meegepikt. De Deen regelde de sprint van een elitegroep met 8 renners met sprekend gemak. Hij is uiteraard ook leider in de vierdaagse rittenkoers.

Ondanks de concurrentie van de voorjaarskoersen en de Ronde van het Baskenland kon de Ronde van de Sarthe (officieel: Circuit Cycliste Sarthe-Pays de Loire) heel wat mooie namen naar Frankrijk lokken.

 

Zo ook wereldkampioen tijdrijden Filippo Ganna, die in de finale een tegenaanval op het touw zette met zijn ploegmaat Luke Plapp. Gingen onder meer mee: Thibaut Pinot, Mads Pedersen en Benoît Cosnefroy.

 

Het achttal raapte de 4 vroege vluchters (Gougeard, Quinn, Kamp en Guégan) op en stoomde in de golvende finale richting Mamers onbedaarlijk op de finish af.

 

De sprint was letterlijk en figuurlijk een koud kunstje voor de Deense ijskoning Pedersen. Hij zette nummer 2 Cosnefroy op enkele lengten en vertrekt morgen in de rit rond Le Lude ook in de leiderstrui.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 1
1. Mads Pedersen (Den) 192 km in 4u32'04"
2. Benoît Cosnefroy (Fra) z.t.
3. Axel Zingle (Fra)  
4. Kévin Vauquelin (Fra)  
5. Filippo Ganna (Ita)  
6. Lucas Plapp (Aus)  
7. Thibaut Pinot (Fra)  
8. Sean Quinn (VS) op 5"
9. Alexis Gougeard (Fra) 7"
10. Anthony Perez (Fra) 21"
Stand na rit 1
1. Mads Pedersen (Den) 4u31'51"
2. Benoît Cosnefroy (Fra) op 7"
3. Axel Zingle (Fra) z.t.
4. Luke Plapp (Aus) 12"
5. Kévin Vauquelin (Fra) 13"
12. Xandro  Meurisse 34"
24. Milan Fretin 1'02"