Gianni Moscon zet punt achter barslecht voorjaar: "Conditie zit onder nulpunt"

Na een reeks koersen met in de uitslag vaak "DNF" achter zijn naam, zet Gianni Moscon een punt achter zijn klassieke voorjaar. Gisteren stapte de Italiaan af in de Ronde van Vlaanderen. "Ik heb alles gegeven, maar het stelt niet veel voor dit jaar", schrijft hij zelf op Instagram.

Het lijstje met opgaves van Gianni Moscon dit seizoen oogt al indrukwekkend: DNF in Strade Bianche, E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen.

 

De 27-jarige Italiaan, die deze winter de overstap maakte van Ineos naar Astana, was vorig jaar een van de smaakmakers in Parijs-Roubaix. Hij reed er lange tijd alleen op kop en finishte uiteindelijk als vierde. Maar dit jaar draait het dus niet. 

 

Een coronabesmetting hield hem in januari drie weken aan de kant en sindsdien raakte hij niet meer op niveau. "Mijn conditie zit onder het nulpunt", legde hij zelf uit. "Ik heb alles gegeven, zoals altijd, maar het stelde niet veel voor dit jaar."