Geen beterschap voor Lakers, alleen mathematisch kunnen play-offs nog

LeBron James moest geblesseerd toekijken.

De Los Angeles Lakers hebben hun 6e opeenvolgende nederlaag geleden in de NBA. Deze keer gingen ze in eigen huis met 118-129 onderuit tegen de Denver Nuggets. Ze behouden enkel nog een waterkans op kwalificatie voor de play-offs na afloop van de reguliere competitie.

Tegen de Denver Nuggets konden de Lakers niet rekenen op de geblesseerde vedette LeBron James. Anthony Davis (28 punten) en Russell Westbrook (27 punten) namen bijna de helft van de punten voor hun rekening, maar het mocht niet baten. 

 

Bij de bezoekers was Nikola Jokic topschutter met 38 punten. Voor de Lakers was het al hun 47e nederlaag van het seizoen. Daarmee zijn ze in de Western Conference weggezakt naar de 11e plaats en maken ze enkel nog theoretisch kans op een stek in de play-offs. 

 

Daarvoor moeten ze nagenoeg alle resterende wedstrijden dit seizoen winnen en hopen op een misstap van de San Antonio Spurs, de nummer 10 in de stand.   

 

Aan de top van het klassement heeft Phoenix Suns, leider in de Western Conference, zijn 16e nederlaag van het seizoen laten noteren. Op bezoek bij Oklahoma City Thunder gingen de Suns met 117-96 onderuit.

 

In het Oosten ging Miami winnen bij Toronto. het was voor Kyle Lowry een terugkeer naar Toronto, de club waar hij 9 seizoen gespeeld heeft. Door de zege blijft de Miami Heat leider. Philadelphia won tegen Cleveland en Joel Embiid zorgde daar voor 44 punten en 17 rebounds.

Uitslagen van 3 april
 
 • Toronto - Miami 109 - 114
 • LA Clippers - New orleans 119 - 100
 • Cleveland - Philadelphia 108 - 112
 • Orlando - New York 88 - 118
 • Sacramento - Golden State 90 - 109
 • Houston - Minnesota 132 - 139
 • Oklahoma City - Phoenix 117 - 96
 • San Antonio - Portland 113 - 92
 • Indiana - Detroit 117 - 121
 • Boston - Washington 144 - 102
 • LA Lakers - Denver 118 - 129
 • Milwaukee - Dallas 112 - 118

Het was Jokic die de show stal tegen de LA Lakers