Ga naar de inhoud

Westerlo kampioen dankzij Deinze: "Kampioen is kampioen"

Jonas De Roeck staat volgend seizoen met Westerlo langs de zijlijn in de hoogste klasse.

Na 5 seizoenen in 1B maakt Westerlo volgend seizoen weer deel uit van de clubs in de Jupiler Pro League. Coach Jonas De Roeck vernam de promotie van zijn team toen hij televisie aan het kijken was.

Westerlo heeft het gisteren in Lommel (2-1) niet voor mekaar gekregen om zelf de promotie af te dwingen. Deinze hielp de club vanavond een handje door RWDM te kloppen (3-0).

 

"Ik was die match niet aandachtig aan het volgen", vertelt Jonas De Roeck wanneer we hem bellen. "Samen met de familie was ik naar De Mol aan het kijken."

 

"Aan de reacties van mijn kinderen had ik begrepen dat Deinze op voorsprong stond. En daarna kreeg ik het ene bericht na het andere. Iedereen gunt het Westerlo."

 

"Het is een speciaal gevoel om zo de titel te pakken", vindt de coach. "Het was leuker geweest als we het zelf op het veld hadden klaargespeeld, maar kampioen is kampioen."

Het was leuker geweest als het zelf op het veld hadden klaargespeeld, maar kampioen is kampioen.

Jonas De Roeck

"Behoud staat voorop volgend seizoen"

Meteen na de wedstrijd zette Jonas De Roeck koers naar Westerlo. "Om te genieten van de titel met de staf", legt hij uit.

 

En om vooruit te plannen? "We waren al aan ons huiswerk voor 1A begonnen", geeft de coach toe. "We willen vooral een stabiel seizoen spelen. Met 3 dalers wordt het behoud ons hoofddoel."

 

Of dromen ze in Westerlo van een scenario zoals Union er een schrijft? "Een prachtig verhaal. Dat mag altijd", lacht De Roeck.

Vorig jaar pakte Union de titel in 1B. Nu staat het aan de leiding in 1A.

Feest in Westerlo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.