Hein Vanhaezebrouck: "We hebben de keuze gemaakt van de kleine club: bang afwachten"

KAA Gent zag zijn kansen op de Champion's Play-offs aanzienlijk verminderen na het gelijkspel bij Cercle Brugge. Hein Vanhaezebrouck was niet mals voor zijn spelers. "Als coach van een topclub mag ik meer verwachten."

Hein Vanhaezebrouck vond dat zijn ploeg het zelf weggegeven had tegen Cercle Brugge. "In de tweede helft hebben we niet meer gevoetbald en dat vind ik voor een ploeg die de ambitie heeft om de Champions' Play-offs te halen niet kunnen."

 

Na de rust miste KAA Gent zijn geblesseerde aanvoerder. "Vadis is de enige die zijn stem zou verheffen, wat hij al deed voor de rust bij momenten. Als Vadis niet meer op het veld staat, dan moeten anderen die rol overnemen. Het is soms moeilijk om mensen in beweging te krijgen."

 

"Er zijn er vandaag die gepokerd hebben en verloren hebben. Streng? Als je speler bent bij een ploeg die de top 4 ambieert, dan mag je op dat vlak streng zijn. Als coach van een topclub mag ik meer verwachten."

We hebben de keuze gemaakt van de kleine club: afwachten en hopen dat het meevalt. Met de kwaliteiten die wij hebben, mag je die keuze niet maken.

Hein Vanhaezebrouck

"We hebben de keuze gemaakt van de kleine club: bang afwachten en hopen dat het meevalt. Met de kwaliteiten die wij hebben, mag je die keuze niet maken. Je schreeuwt je schor, maar niets verandert", zegt de coach van Gent.


"Dat is jammer, want dit verhaal heb ik al een paar keer verteld. Het is intern al aangekaart. Als we niet voetballen, dan zijn we maar een gewoon team. We maken een grote fout om die keuze te maken op zo'n cruciaal moment in de competitie."


"Dit hoefde niet en dus overheerst de ontgoocheling. Als sportieve staf heb je het hier moeilijk mee, omdat er veel meer in de groep zit. Maar sommigen hebben blijkbaar de reflex om een fort op te bouwen, maar dat werkt niet."

"Licht rood voor Hjulsager? "Gemist rood voor de speler van Cercle"

In de slotfase was er nog de uitsluiting van Hjulsager. Een lichte rode kaart? "Ik vond het vooral een gemiste rode kaart", zag Vanhaezebrouck het anders dan de scheidsrechter. "De interventie van de Cercle-speler (Leonardo Da Silva Lopes) was een zuivere rode kaart."

 

"Hij probeert eerst aan de schouder te trekken, dat lukt niet. En dan doet hij in pure rugbystijl een tackle met het hoofd vooruit en twee armen rond het middel en daarna de benen. Dan is hij verrast dat hij een van die benen tegen het hoofd krijgt."

 

"Dat is eigenlijk logisch. Dus als je dat als ref een rode kaart vindt voor Hjulsager, dan waren het misschien eerder twee rode kaarten geweest."