Ga naar de inhoud

BEKIJK: Toptalent Arnaud De Lie vliegt op de steentjes naar de zege in de Volta Limburg Classic

Er stond in de "sprint" geen maat op De Lie.

Arnaud De Lie heeft de Volta Limburg Classic (1.1) gewonnen. Het 20-jarig toptalent van Lotto-Soudal was de snelste van een groep van 6. Hij klopte onder meer Löic Vliegen en Tom Dumoulin met sprekend gemak op de kasseien in Eijsden.

Na twee jaar afwezigheid stond de Volta Limburg Classic nu wel weer op de wielerkalender. Onder meer Philippe Gilbert kwam er weer in competitie na ziekte in het voorjaar.

 

Er moesten in Nederlands Limburg en de Belgische Voerstreek maar liefst 38 hellingen overwonnen worden. De sneeuw en regen maakten er een keiharde koers van, met de hele dag aanvallen.

 

Op 20km van het einde raakte een groep met onder meer Tom Dumoulin en Arnaud De Lie dan toch weg. De twee grootste ploegen - Jumbo-Visma en Lotto-Soudal - waren voorin vertegenwoordigd met hun afwerker en achteraan ging het slot erop.

 

In de slotfase probeerden de Belgen Loïc Vliegen (Intermarché-Wanty) en Kamiel Bonneu (Sport Vlaanderen) nog weg te springen, maar De Lie liet niemand meer rijden. Hij zette zich autoritair op kop in de laatste bocht en maakte het daarna machtig af in de "sprint" op de steentjes.

 

Tom Dumoulin had een lekke band bij het ingaan van de slotkilometer en liet lopen.

 

Voor neoprof De Lie is het al de derde zege van het seizoen. Hij schoot eerder ook al raak in de GP Jean-Pierre Monseré en in de Trofeo Playa de Palma. Komende woensdag is hij één van de favorieten voor de Scheldeprijs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Lie: "Heel blij met deze overwinning"

Arnaud De Lie was in de wolken met zijn derde zege van het seizoen. Hij rondde het perfect af in de sprint en dat was ook het plan. "Ik ging als eerste de laatste bocht in en dan ging ik "à bloc" tot aan de finish", zei hij na de finish.

 

"Het was heel leuk om de koers te maken en niet te winnen in de massasprint. Ik ben dan ook heel blij met deze overwinning."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Volta Limburg Classic (1.1)
1. Arnaud De Lie 195km in 4u56'36"
2. Stefano Oldani (Ita)  
3. Loïc Vliegen  
4. Jacob Eriksson (Zwe)  
5. Kamiel Bonneu  
6. Tom Dumoulin (Ned)