Ga naar de inhoud

Wout van Aert past officieel voor Ronde van Vlaanderen: "Corona heeft me te pakken"

 vr 1 april 2022 20:10

Het is nu helemaal zeker: Wout van Aert zal zondag niet aan de start staan in de Ronde van Vlaanderen. Dat heeft de Belgische kampioen zelf laten weten in een video op Instagram. Hij heeft corona. "Het beestje heeft mij op het slechtst mogelijke moment te pakken."

De Belgische wielerfans schrokken zich gisterenochtend een hoedje: een zieke Wout van Aert paste voor de verkenning van de Ronde van Vlaanderen en er werden vraagtekens gezet achter zijn deelname.

 

Na heel wat speculatie is de knoop nu definitief doorgehakt: hij start niet. De reden is een coronabesmetting. 

 

"Het zijn twee hectische dagen geweest", vertelt Van Aert zelf op Instagram. "Ik werd gisterenochtend wakker met een beetje keelpijn en twee zelftesten wezen al snel uit dat ik positief was op corona. En twee PCR-testen hebben dat intussen bevestigd. Dus ik kan niet starten."

 

"Ik heb wel maar milde symptomen, dat is het goede nieuws. Dat sterkt mijn hoop dat ik snel zal herstellen en de komende weken terug in actie zal kunnen komen."

Ik heb twee jaar lang heel veel moeite gedaan om niet besmet te raken, maar je hebt het blijkbaar niet in de hand.

Waar hij besmet is geraakt, weet Van Aert niet. "Ik heb twee jaar lang heel veel moeite gedaan om niet besmet te raken, zeker in de laatste maanden en weken. Natuurlijk zijn er tijdens de koers wel risico's en heb je het blijkbaar niet in de hand. Het beestje heeft mij op het slechtst mogelijke moment te pakken."

 

"Ik focus me nu op mijn herstel, een volledig herstel. Zondag word ik de grootste fan van Jumbo-Visma."

 

Na de Ronde van Vlaanderen waren de belangrijkste afspraken voor Van Aert de Amstel Gold Race (10/04) en Parijs-Roubaix (17/04). Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij daar (topfit) aan de start zal staan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: