Ga naar de inhoud

Victor Campenaerts: "Anticiperen in de Ronde? Dan moet je al in de neutralisatie wegrijden"

 vr 1 april 2022 11:17
Victor Campenaerts, kopman bij Lotto-Soudal.

Met een herstelde tand is Victor Campenaerts klaar om zijn ding te doen in de Ronde van Vlaanderen. De uurrecordhouder is eigenlijk nog altijd bezig met een ontdekkingstocht in de klassiekers, maar weet goed genoeg dat wel of geen Wout van Aert een groot verschil zal uitmaken.

Victor Campenaerts beet woensdag in Dwars door Vlaanderen een stukje van zijn tand, maar de brokken zijn intussen gelijmd. Met dank aan een tandarts en koersfan in de buurt.

 

Campenaerts hoopt zondag op een droge Ronde, maar het wordt door de onzekerheid rond Wout van Aert sowieso een andere Ronde, geeft hij aan.

 

"Jumbo-Visma zou controleren. Die verantwoordelijkheid ligt nu meer bij Alpecin-Fenix", schetst hij. "En dat is niet echt de ploeg die dat doet."

 

Het zou dus een open koers kunnen worden. "Al blijft de Ronde een koers die gereden wordt na de tweede passage over de Oude Kwaremont, wanneer de vermoeidheid inslaat na 200 kilometer."

 

Moet je dan anticiperen, zoals iedereen voor bijna elke koers oppert? "Dat zal zeker gebeuren, maar zo'n poging voor de grens van 200 kilometer is niet vaak succesvol."

 

"Wat is anticiperen ook? Woensdag gingen de grote renners voluit op 70 km van de aankomst."

 

"Tegenwoordig vertrekken de kopmannen zo vroeg. Als je wil anticiperen, dan moet je al in de neutralisatie wegrijden."

Anticiperen zal zeker gebeuren, maar zo'n poging voor de grens van 200 kilometer is niet vaak succesvol.

Victor Campenaerts
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Lees ook: