Ga naar de inhoud

Slechts 2 fitte renners: Israel-Premier Tech start niet in de Ronde van Vlaanderen en Scheldeprijs

Sep Vanmarcke en zijn ploegmaats zijn vaste klant bij de dokter.

Zoals iedereen intussen wel weet wordt het peloton overspoeld door een ziektegolf. Geen enkele ploeg lijkt te ontsnappen, maar vooral Israel-Premier Tech wordt keihard getroffen. De ploeg van Sep Vanmarcke telt slechts 2 fitte renners en haakt daarom af voor de Ronde van Vlaanderen van zondag en de Scheldeprijs van komende woensdag.

Afgelopen woensdag was het al miserie troef bij Israel-Premier Tech. 

 

De ploeg had voor Dwars door Vlaanderen slechts 5 renners kunnen inschrijven, maar op de ochtend van de koers haakten ook Jenthe Biermans en Guillaume Boivin nog af.

 

Sep Vanmarcke en Hugo Houle bereikten de finish in Waregem, Taj Jones gaf op.

 

"Het was een begrafenisstemming toen we het nieuws aan de ontbijttafel vernamen. Het is niet grappig meer", zuchtte Vanmarcke bij de start in Roeselare.

 

2 dagen later is er geen beterschap. Integendeel.

 

De ploeg kan slechts 2 fitte renners afvaardigen voor de Ronde van Vlaanderen en zakt daarom zondag niet af naar Antwerpen.

 

Vanmarcke had zijn kansen voor de Ronde sowieso al tot het absolute minimum ingeschat, maar mist na een drievoudig ziektebriefje van de voorbije weken wel een extra kans om competitieritme op te doen.

 

Zijn enige overgebleven doel - Parijs-Roubaix op 17 april - wordt op deze manier nog wat meer gehypothekeerd.

"We moeten nu door deze enorm zure appel bijten"

Taj Jones, die woensdag wel nog meereed, heeft ook een plekje in de ziekenboeg opgenomen.

 

Ploegleider Dirk Demol: "Ik kan een enorm lange lijst renners opnoemen die ofwel in de lappenmand liggen na val ofwel ziek in bed steken. Voor de Ronde had ik nu nog slechts twee fitte renners over."

 

"Wij hebben contact opgenomen met de organisatoren en onze situatie uitgelegd. Starten in Antwerpen is dus niet aan de orde."

 

"Hoe het nu verder moet? Uitzieken en rekenen op de jongens die stilaan uit hun revalidatie komen."

 

"Ik hoop dat we in Parijs-Roubaix weer op volle getalsterkte staan wat betreft onze 'kasseirenners'. We moeten nu door deze enorm zure appel bijten, maar hopelijk komen we sterker terug uit deze zwarte periode."