Persoon over titelkamp van Hermans: "Zal met knock-out moeten, anders vrees ik voor gefoefel"

Morgen stapt Femke Hermans de ring in voor een wereldtitelgevecht tegen Savannah Marshall. In Newcastle doet ze een gooi naar de WBO-titel bij de middengewichten. Delfine Persoon blikt vooruit naar het gevecht. "Ze zal het een beetje moeten aanpakken zoals ik het deed tegen Katie Taylor."

Femke Hermans neemt het op tegen de Britse Savannah Marshall. "Dat is een wereldkamp, een kamp op het hoogste niveau tussen twee toppers", vertelt Delfine Persoon. "En met een Belgische erbij is het natuurlijk extra interessant."

 

Wat voor een bokser is Femke Hermans? "In de bokswereld heeft ze haar naam al gemaakt. Ze heeft bijvoorbeeld al gebokst tegen Claressa Shields. Ze is Europees kampioene en heeft al eens een WBO-titel binnengehaald."

 

"Ze is heel gedreven en ook nog jong dus ze zal er zeker voor gaan. Het is nu tegen Savannah Marshall. De Britse is misschien wel wat groter dan haar en ze is ook heel technisch. Femke zal een bepaalde tactiek moeten uitdenken om haar te kloppen."

Femke Hermans moet van haar eigen sterkte uitgaan. Ze zal Savannah moeten slopen

"Misschien een beetje zoals ik het gedaan heb tegen Katie Taylor: met druk boksen, haar spel onderbreken met je eigen spel. Ik heb haar trainer ook al horen zeggen dat het wellicht zo zal moeten. Ze moet van haar eigen sterkte uitgaan en Savannah slopen."


De kamp is in Newcastle, in het hol van de leeuw dus. "Het is tegen matchroom", waarschuwt Persoon. "Die hebben binnen het boksen alle macht in handen. Dus het zal heel moeilijk worden en dat is jammer."


"Savannah zit bij matchroom, dus als Femke op punten zal willen winnen, zal het heel overtuigend moeten zijn. Als ze wil winnen, zal het best met een knock-out zijn. Anders vrees ik voor gefoefel. Zoals bij mij tegen Taylor, inderdaad."

"Ik zou nog heel graag eens een grote kamp boksen"

Delfine Persoon is zelf intussen 37 jaar. Wat wil ze zelf nog doen? "Ik zou nog een keer een grote kamp willen of mogen boksen, een wereldtitelkamp."

 

"Nu laten ze mij al een paar jaar links liggen. We willen zelf wel maar het gaat over maffia en geld. Ze kennen ons ook, matchroom dan, en ze proberen mij te ontwijken. Ze willen het risico niet nemen."


En de Spelen in Parijs in 2024? "Neen, dat is geen focus meer. Daar heb ik geen zin meer in. Tijdens deze campagne werd ik totaal niet gesteund door het BOIC. Ik heb geen kans gekregen dus mijn vertrouwen in het Belgische systeem is weg."