Ga naar de inhoud

Krijgen we na The Wolfpack nu Bloodhound Gang dankzij DJ Tiesj Benoot?

 vr 1 april 2022 08:32
Tiesj Benoot en co tijdens de verkenning gisteren.

Verschijnt Wout van Aert aan de start van de Ronde van Vlaanderen of niet? In tempore non suspecto zocht Sammy Neyrinck voor Vive le Vélo, leve de Ronde zijn ploegmaats bij Jumbo-Visma op. De makkers van Wout van Aert schoven - al dan niet met het nieuws over Van Aert toen al in hun koker - Tiesj Benoot prominent naar voren als (top)favoriet.

In Vive le Vélo, leve de Ronde zei presentator Karl Vannieuwerke dat enkele renners hem volgende boodschap hadden ingefluisterd: "Wie Tiesj Benoot klopt, wint zondag de Ronde van Vlaanderen."

 

Benoot is uitstekend op dreef en werd woensdag nog 2e in Dwars door Vlaanderen. "Of de Ronde winnen een must is voor onze ploeg? Ja, het is een hoofddoel", vertelt hij in de reportage.

 

"Er is zeker druk, maar daar kunnen we mee omgaan. Al moeten we de voetjes op de grond houden en moeten we beseffen dat het de Ronde is."

 

Benoot is blij dat hij zijn criticasters lik op stuk kan geven. "Deze winter zeiden mensen dat ik een stap terug zou zetten en hier in dienst zou rijden, maar zij snappen er niet te veel van."

 

"Ik heb nog maar 5 à 6 koersen gereden en ik zat telkens in de finale. Dat was de afgelopen seizoenen niet zo. Iedereen stijgt boven zichzelf uit en dat schept kansen."

 

Benoot heeft zich op stage op Tenerife alleszins uitstekend geïntegreerd in zijn nieuwe ploeg. Met een muziekbox op zijn fiets was hij de DJ met dienst. 

 

"The Bad Touch van Bloodhound Gang werd vaak aangevraagd", gniffelde hij. Is de bijnaam van Jumbo-Visma meteen geboren?

Lees ook: