Ga naar de inhoud

Giannis en Bucks hebben laatste woord tegen Nets en Durant, Lakers vallen uit play-in

Giannis Antetokounmpo maakte 44 punten en pakte 14 rebounds, Kevin Durant (7) kwam tot 26 punten en 11 assists.

Milwaukee, gedragen door een Giannis Antetokounmpo in MVP-modus, en Brooklyn hebben nog maar eens een fantastisch duel geleverd, nipt gewonnen door de Bucks (119-120). De Greek Freak (44 punten) won het duel in het duel tegen Kevin Durant (26 ptn). De Lakers verloren weer, tegen Utah, en missen voorlopig de nacompetitie.

De halve finale tussen de Bucks en de Nets in het Oosten vorig jaar was een spektakel, dat pas beslist werd na een verlenging in de 7e wedstrijd, en hun match van gisteren kan een voorbode zijn van een nieuwe hoogstaande play-offontmoeting dit jaar.

De bezoekende Bucks, vorig jaar NBA-kampioen, legden ook nu de Nets het zwijgen op. Brooklyn (8e) wil 7e worden, zodat het het thuisvoordeel heeft in de play-in, Milwaukee (2e) zoekt om dezelfde reden nog de koppositie in de laatste rechte lijn van de reguliere competitie.

Antetokounmpo was op de afspraak. Hij leed dan wel 8 balverliezen, maar maakte dat goed met 44 punten, 14 rebounds en 6 assists. Met een driepunter à la Stephen Curry gooide hij de zijnen naar een verlenging. Zijn 2 vrijworpen in de ultieme seconden verzekerden het succes. Het buzzer shot van Kevin Durant ging de mist in.

Giannis maakte nu 14.216 punten voor Milwaukee, daarmee doet hij beter dan legende Kareem Abdul-Jabbar (14.211 ptn).

Bij de Bucks deed Jrue Holiday (19 ptn) zijn stevige duit in het zakje, Khris Middleton (16 ptn) werd in het 3e kwart uitgesloten na een stevige fout op Bruce Brown.

Bij de thuisploeg was Durant de beste met 26 punten, 11 assists en 7 rebounds. Kyrie Irving deed daar 25 punten bij. 

Lakers vallen voorlopig uit play-in, 50 punten voor DeRozan

De Lakers zitten ondertussen in vieze papieren. Zonder LeBron James en Anthony Davis ging de kampioen van 2020 onderuit bij de Utah Jazz (122-109). De laatste tijd leken de Lakers vaak ietwat apathisch, maar deze keer was dat niet het geval, getuige de 24 punten en 7 assists van Russell Westbrook en de 21 punten en 12 rebounds van Dwight Howard.

Maar dat volstond niet tegen Donovan Mitchell (29 ptn) en Rudy Gobert (25 ptn, 14 rbs). De Lakers zakken zo naar de 11e plaats in het Westen, achter San Antonio. De top 10 mag naar de play-offs (1-6) en play-in (7-10).

Stadsgenoot Clippers leed ook een nieuwe nederlaag. In Chicago werd het na een verlenging 135-130. DeMar DeRozan maakte 50 punten voor de Bulls.

Tweets over de avond:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslagen donderdag:

  • Utah - LA Lakers 122 - 109
  • Atlanta - Cleveland 131 - 107
  • Brooklyn - Milwaukee 119 - 120 (n.v.)
  • Chicago - LA Clippers 135 - 130 (n.v.)
  • Detroit - Philadelphie 102 - 94

Stand in de NBA:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.