Ga naar de inhoud

Geen forfaitzege voor Beerschot tegen Standard, klacht onontvankelijk verklaard

 vr 1 april 2022 21:46

Beerschot krijgt geen 0-3-forfaitzege voor zijn uitduel bij Standard. Een klacht van de rode lantaarn in 1A werd onontvankelijk verklaard door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. De match werd uitgesteld omdat de veiligheid aan het Luikse stadion niet kon worden gegarandeerd door een politiestaking. En daar was Beerschot het niet mee eens.

De match tussen Standard en Beerschot stond oorspronkelijk op 15 december op het programma, maar werd toen dus uitgesteld. Er zou een nieuwe datum worden gezocht, maar Beerschot verzette zich daartegen en eiste op basis van het bondsreglement een forfaitnederlaag. 

 

Het Disciplinair Comité van het Profvoetbal besliste dat de wedstrijd toch gespeeld moest worden, waarna Beerschot naar het BAS stapte. Daar vingen de Ratten ook bot. De wedstrijd werd uiteindelijk op 2 maart ingehaald en met 1-0 gewonnen door Standard. 

 

Beerschot legde zich er opnieuw niet bij neer en ging nogmaals in beroep, maar de Disciplinaire Raad oordeelde dat de kalendermanager wel degelijk het recht had om de wedstrijd te verplaatsen en te laten spelen. 

 

"Tegen die beslissing zal Beerschot niet verder in beroep gaan", meldt de club op zijn website.   

 

Met 16 punten uit 32 wedstrijden heeft Beerschot 11 punten achterstand op voorlaatste Seraing. Het kan de degradatie naar 1B niet meer ontlopen. 

Lees ook: