Ga naar de inhoud

Bourdin eert betreurde Van Damme op zijn shirt: "Hij was voorbeeld voor iedereen"

De voetbalwereld heeft deze week afscheid moeten nemen van Miguel Van Damme. De doelman kreeg in 2016 de diagnose leukemie en overleed uiteindelijk op amper 28-jarige leeftijd. Pierre Bourdin wou iets speciaals doen om zijn ex-ploegmaat te eren.

Op alle velden zal er voor de aftrap een minuut applaus gegeven worden ter nagedachtenis van Miguel Van Damme. De spelers dragen ook een rouwband, maar Pierre Bourdin droeg ook een speciaal shirt. Niet zijn eigen naam, maar wel "Miguel" stond erop in gouden letters.

 

"Ik heb drie jaar met hem samengespeeld bij Cercle Brugge. En na het slechte nieuws dat we deze week gekregen hebben wou ik hem graag eren met dit gebaar. Ik heb toestemming gevraagd aan de club en aan de Pro League."

 

"Hij was een groot persoon, een voorbeeld voor iedereen. Het is heel zwaar en heel oneerlijk om iemand te verliezen wanneer hij nog zo jong is. Het is en levensles."

 

"Ik zal altijd de mooie momenten met hem onthouden. Hij blijft voor altijd in mijn gedachten en in mijn hart."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.