Ga naar de inhoud

Geen Julian Alaphilippe in Ronde van Vlaanderen, Kasper Asgreen is de kopman

Alaphilippe bereidt zich samen met Devenyns voor op de Ronde van het Baskenland

Julian Alaphilippe wordt dan toch niet de joker van Quick Step-Alpha Vinyl in de Ronde van Vlaanderen. De Fransman werd deze week nog op het parcours gesignaleerd, maar zit niet in de selectie. Kasper Asgreen, vorig jaar winnaar van Vlaanderens Mooiste, is de kopman.

Kasper Asgreen start zondag in Antwerpen met rugnummer 1 en wordt vergezeld door Tim Declercq, Yves Lampaert, Bert Van Lerberghe, de Fransman Florian Sénéchal, de Duitser Jannik Steimle en de Tsjech Zdenek Stybar.

Quick Step-Alpha Vinyl werd de voorbije weken niet gespaard door pech, een rist renners kampte met ziekte, maar toch heeft sportdirecteur Tom Steels er vertrouwen in. "Wij geloven dat wij een rol zullen spelen", zegt hij.

"Asgreen is een van de sterkste mannen van het moment. We hebben Sénéchal en Steimle, die bewezen hebben dat ze klaar zijn, ook al had Florian pech in de voorbije wedstrijden."

"Declercq, Lampaert, Stybar en Van Lerberghe kennen het parcours en zijn ervaren. Uiteraard zijn we niet de grote favorieten. We zullen slim moeten koersen om een mooi resultaat te halen, maar dat betekent niet dat we er geen vertrouwen in hebben."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Quick Step-Alpha Vinyl verkent het parcours van de Ronde

Yves Lampaert (l), Tim Declercq (m) en Kasper Asgreen (r).

Titelverdediger Kasper Asgreen.

Alaphilippe bereidt zich samen met Devenyns voor op de Ronde van het Baskenland

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.