Ga naar de inhoud

"Belgische clubs hadden hun niveau kunnen opkrikken in de BeNeLiga"

De BeNeLiga zal niet neerstrijken in Gent.

AA Gent-voorzitter Ivan De Witte vindt het jammer dat de Nederlanders een kruis hebben gemaakt over de BeNeLiga. "Al heb ook ik getwijfeld aan de haalbaarheid van het project", geeft hij toe.

AA Gent was een van de clubs die in de BeNeLiga zou aantreden. Die vlieger gaat niet op.

 

"Een gemiste kans", vindt Ivan De Witte. "De Belgische clubs hadden zeker hun niveau kunnen opkrikken in de BeNeLiga."

 

"Ik was een geweldige voorstander van het concept BeNeLiga, maar ook ik heb getwijfeld aan de haalbaarheid", geeft de voorzitter van AA Gent toe.

 

"Ik heb altijd een beetje getwijfeld of de Nederlanders voldoende stemmen zouden kunnen ronselen. Ik denk dat slechts een aantal Nederlandse clubs de BeNeLiga genegen was."

 

"Ik heb bijzonder veel respect en heel veel sympathie voor de moed en de werkijver van de voorstanders", wil De Witte graag kwijt, "maar er waren veel hinderpalen. Denk maar aan het aantal Europese tickets, aan de contracten, aan de uitdagingen op veiligheidsniveau, ..."

Ik heb bijzonder veel respect en heel veel sympathie voor de moed en de werkijver van de voorstanders.

Ivan De Witte

18 of 16 clubs in de Jupiler Pro League?

"Ik vind het wel een goede zaak dat er nu duidelijkheid is", gaat De Witte voort. "Nu kunnen we weer al onze energie steken in het opvijzelen van onze competitie."

De terugkeer naar 16 teams in onze competitie lijkt voor de hand te liggen. "Daar is ook voor gestemd", weet hij.


"En persoonlijk ben ik ook overtuigd dat er economisch in ons land - met 11 miljoen inwoners - geen ruimte is voor 18 clubs in de hoogste afdeling. Dat is vernietigend voor het Belgische voetbal."

Ivan De Witte: "Economisch gezien is er geen plaats voor 18 clubs op het hoogste niveau in ons land."