Ga naar de inhoud

91.553 toeschouwers - een wereldrecord voor vrouwenmatch - zien Barcelona doorstoten in Champions League

91.553 toeschouwers is een record, het vorige record was de WK-finale van 1999 tussen de VS en China met 90.195 fans.

Barcelona heeft in de kwartfinales van de Champions League voor vrouwen afgerekend met zijn Spaanse rivaal Real Madrid. De return thuis eindigde op 5-2, de heenmatch won Barça ook al met 1-3. Liefst 91.553 toeschouwers maakten het spektakel mee in Camp Nou, een wereldrecord voor een vrouwenvoetbalduel. 

Barcelona is dé vrouwenploeg van het moment: drievoudig Spaans kampioen, dubbel bekerwinnaar en titelverdediger van de Champions League 2021.


Normaal spelen ze hun matchen in het Estadi Johan Cruyff, waar plaats is voor 6.000 toeschouwers. Maar voor deze kwartfinalereturn tegen Real weken ze uit naar Camp Nou. Barcelona Femeni wilde geschiedenis schrijven én inspireren. En met succes. In januari begon de voorverkoop en na 3 dagen waren er al 85.000 tickets de deur uit.

Uiteindelijk stopte de teller bij 91.553. Het vorige record voor een clubmatch in het vrouwenvoetbal was Atletico Madrid-Barcelona in 2019 met 60.739 toeschouwers. De best bijgewoonde vrouwenmatch tout court was de WK-finale van 1999 tussen de VS en China met 90.185 fans in de Rose Bowl in Pasadena.

Het verschil was duidelijk: 8-3

Op het veld zelf was er natuurlijk ook heel wat te beleven. Barcelona domineerde, maar toch was er bijna een uur spanning. Real haalde de rust met 1-1 en kon zelfs 1-2 voorkomen. De Catalaanse trots reageerde evenwel met 4 doelpunten op 18 minuten.

Leon maakte de snelle 1-0, Carmona voor de rust en Zornoza kort erna draaiden de rollen om. Tussen de 52e en de 70e minuut drukten Bonmati, Pina, Putellas en Graham Hansen het overwicht in cijfers uit.

In de halve finale speelt Barcelona tegen Arsenal of Wolfsburg. Die speelden 1-1 gelijk en werken hun return morgen in Duitsland af.

PSG plaatste zich vanavond als 2e halvefinalist. Het schakelde Bayern uit na verlengingen. Morgen ontvangt Janice Cayman met Lyon Juventus (heen: 2-1).

Meer foto's en tweets van de historische wedstrijd:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.