Victor Campenaerts: "Normaal rijd ik niet weg van Van der Poel en Pogacar"

Victor Campenaerts leeft al weken toe naar deze Dwars door Vlaanderen.

30 maart staat al maanden met rood aangestipt in de agenda van Victor Campenaerts (30): de uurrecordhouder heeft er geen geheim van gemaakt dat Dwars door Vlaanderen een van zijn belangrijkste voorjaarsafspraken is. "Ik ben ervan overtuigd dat ik kan winnen."

Een tijdje geleden vertelde Victor Campenaerts dat hij het parcours van Dwars door Vlaanderen al 4 keer had verkend. Intussen geeft hij op de ploegsite aan dat de teller al op "een keer of 5" staat.

 

"Dat is niet zo speciaal, want ik woon in de buurt", legt de renner van Lotto-Soudal uit. "En het is geen geheim dat ik Dwars door Vlaanderen met rood heb aangekruist."

 

"Natuurlijk wil ik deze koers echt winnen. En ik ben ervan overtuigd dat ik daartoe in staat ben. Het zou zonde zijn dat ik zonder ambitie aan de start zou staan."

 

De concurrentie is niet van de poes: Tadej Pogacar en Mathieu van der Poel sluiten aan.

 

"Ik moet realistisch zijn: normaal zal ik niet van hen wegrijden. Daarom moeten we tactisch koersen. De aanwezigheid van Tim Wellens kan dan een troef zijn."

Wellens: "Ik hoop een rol te spelen in de finale"

Die Tim Wellens heeft Dwars door Vlaanderen dus toch nog toegevoegd aan zijn wedstrijdschema. 

 

Wellens miste de Omloop Het Nieuwsblad door ziekte, viel ook uit in Tirreno-Adriatico en rijdt vandaag (en wellicht zondag) dus toch nog over de kasseien.

 

Wellens: "In Tirreno-Adriatico had ik nooit een goed gevoel. Opgeven was de juiste beslissing, want na die koers werd mijn ziekte niet erger."

 

"Ik moest wel een tijdje herstellen en ik heb even niet kunnen trainen. Ik heb daarna de Amstel en de Waalse koersen verkend. Ik voelde me dag na dag beter en dat is waarom ik heb voorgesteld om vandaag te koersen."

 

"Er zit nog een verschil tussen trainen en koersen, maar ik hoop een rol te vertolken in de finale."