Ga naar de inhoud

Tadej Pogacar voor kasseidebuut: "Ik zet een beetje een stap in het onbekende"

Op de grindwegen schitterde Tadej Pogacar al, straks ook op de kasseien?

Tadej Pogacar (23) brengt morgen een bezoekje aan de Vlaamse kermis. In Dwars door Vlaanderen scherpt hij zijn kasseigevoel aan met de Ronde van Vlaanderen in het vooruitzicht. "Ik wil alles op mij laten afkomen en zo veel mogelijk plezier beleven", zegt de Sloveen aan de vooravond van zijn kasseidebuut.

Tadej Pogacar arriveerde gisteren in ons land en de tweevoudige Tour-winnaar bestudeerde vandaag het parcours van Dwars door Vlaanderen.

 

"Ik heb ernaar uitgekeken om naar Vlaanderen te komen", vertelt de Sloveense vedette op zijn ploegsite.

 

"De passie voor het wielrennen en de historiek zijn er uniek en ik wil daar wel deel van uitmaken."

 

"Wat ik mag verwachten? De conditie is goed en hopelijk kunnen we een vooraanstaande rol spelen."

 

"Ik weet ook dat de typische Vlaamse wedstrijden die eraan komen heel anders zijn dan andere koersen. Ik wil alles op mij laten afkomen en zo veel mogelijk plezier beleven."

 

"Ik heb Matteo Trentin binnen de ploeg en die kent dit type koersen wel. Ik zet een beetje een stap in het onbekende, maar rondom mij zijn er wel mensen die weten wat er zit aan te komen."

De passie voor het wielrennen en de historiek zijn hier uniek en ik wil daar wel deel van uitmaken.

Tadej Pogacar

Ploeg: "Wij leggen hem niet te veel druk op"

"Tadej Pogacar is zonder meer onze kopman", vertelt sportdirecteur Fabio Baldato.

 

"Wanneer hij een rugnummer draagt, wil hij koersen en zich laten opmerken. Dat weten we. Maar leg hem niet al te veel druk op. Dat doen wij zeker niet."

 

"Wij hebben geen echt uitgesproken verwachtingen. Hij wou deze Dwars door Vlaanderen rijden, net als de Ronde van Vlaanderen. Wij hebben hem niet gedwongen."

 

"Hij is zeer leergierig en wil graag nieuwe uitdagingen aangaan. We gingen deze winter skiën, en ook daarin wou hij de beste zijn. En ga je met hem karten, dan wil hij winnen. Die mentaliteit zit nu eenmaal in zijn genen."

 

"Wij hebben met Matteo Trentin de ideale man om hem te begeleiden op de wegen die voor hem onbekend zijn, net als Rui Oliveira en Oliviero Troia", vervolgt Baldato.

 

"We laten Tadej Pogacar vrij om zijn ding te doen. Hij geniet en heeft plezier in het wielrennen, daar is het hem om te doen."

Wij hebben geen echt uitgesproken verwachtingen. Hij wou deze Dwars door Vlaanderen rijden, net als de Ronde van Vlaanderen. Wij hebben hem niet gedwongen.

Ploegleider Fabio Baldato
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.