Ga naar de inhoud

Openingsmatch van Red Flames en finale EK vrouwenvoetbal zijn meteen uitverkocht

De Red Flames willen ook op het EK een feestje bouwen.

De Red Flames zullen hun openingsmatch van het EK deze zomer voor een vol huis spelen. De wedstrijd tegen IJsland in Manchester was na enkele uren al uitverkocht. Ook de tickets voor de finale op Wembley vlogen de deur uit, voorlopig zijn ook daarvoor geen zitjes meer beschikbaar.

België speelt z'n eerste match in groep D op zondag 10 juli tegen IJsland. Decor wordt het Manchester City Academy Stadium, zeg maar het oefenstadion van City. 

 

Dat heeft een bescheiden capaciteit van 4.700 toeschouwers. De Belgische voetbalbond had gehoopt op een groter stadion, niet onterecht zo blijkt nu want op de eerste dag van de vrije verkoop gingen alle tickets meteen al de deur uit.

 

De finale van het Europese kampioenschap wordt op 31 juli in Londen op Wembley gespeeld. Die wedstrijd was nog sneller volzet dan de opener van de Flames: na minder dan een uur waren alle tickets de deur uit. Wembley heeft een capaciteit van 90.000 toeschouwers.

 

De Europese Voetbalbond UEFA laat weten dat er later mogelijk toch nog tickets beschikbaar komen, maar zeker is dit niet.

 

Een vol Wembley eind juli kan een record opleveren voor een EK-match. Dat staat nu, voor mannen en vrouwen, op 79.115 toeschouwers tijdens de EK-finale voor mannen in 1964 in Bernabeu in Madrid. Tijdens de finale van het EK vorige zomer tussen Italië en Engeland zaten op Wembley door de coronamaatregelen maar 67.173 fans.

 

Voor het komende EK zijn in totaal al vijf matchen voorlopig uitverkocht. Voor de andere groepsmatchen van de Flames, tegen Frankrijk en Italië, zijn er wel nog tickets.

De finale van het EK vrouwenvoetbal vindt plaats in Wembley.