Lotto-Soudal heeft "plan" voor morgen: "Hangt af van hoe Van der Poel en Pogacar koersen"

Victor Campenaerts wil morgen oogsten in Dwars door Vlaanderen.

Met Tim Wellens, Florian Vermeersch, Arnaud De Lie en vooral Victor Campenaerts wil Lotto-Soudal morgen meespelen voor de knikkers in Dwars door Vlaanderen. "Tim Wellens zal in orde zijn", blikt ploegleider Nikolas Maes vooruit.

Echt succesvol waren de voorjaarsklassiekers voor Lotto-Soudal nog niet de voorbije weken.

Dwars door Vlaanderen staat dan ook met stip aangeduid in de agenda van de roodhemden. Vooral Victor Campenaerts maakt er geen geheim van dat hij morgen wil triomferen in Waregem.


"Mocht het tot een groepssprint komen, houden we Arnaud De Lie achter de hand", legt ploegleider Nikolas Maes uit.

 

"Victor Campenaerts, Brent Van Moer, Frederik Frison, Cedric Beullens en Florian Vermeersch zijn mannen die in de tussenstukken iets kunnen forceren."

 

"Het zal afhangen van hoe Pogacar en Van der Poel en zijn mannen gaan koersen. Er wordt in deze voorjaarsklassiekers ook anders gekoerst. Vroeger werd er geknokt voor de positie en werd die aangehouden, nu trekt men simpelweg onmiddellijk door."

 

 "Wij hebben alvast een plan voor Waregem en ik hoop enkele jongens in de finale te zien", zegt Maes.  

Tim Wellens maakt morgen zijn comeback na ziekte.

"Een goede Wellens kunnen we ook in de Ronde gebruiken"

Tim Wellens maakt morgen zijn wederoptreden na zijn ziekte in de Tirreno. "Tim heeft even moeten uitzieken, maar hij zal wel in orde zijn", zegt ploegleider Nikolas Maes.

"Tim zal niet top zijn, maar hij zal ook niet koersen als hij zich niet fit voelt. Ik denk dan ook dat wij hem kunnen verwachten in de finale."

"Of Tim ook de Ronde van Vlaanderen zal rijden, is een andere vraag. Dat zullen we na Dwars door Vlaanderen wel bespreken. Het is alvast een optie, geen zekerheid. Een goeie Tim Wellens kan je natuurlijk altijd gebruiken."

Wellens zal niet top zijn morgen. Maar hij zal ook niet koersen, als hij zich niet fit voelt.

Nikolas Maes (ploegleider Lotto-Soudal)

Dwars door Vlaanderen is morgen live te bekijken vanaf 14.30 uur op Eén, de Sporza-app en sporza.be.