Ga naar de inhoud

Zussen Williams schitteren op de Oscars, film over hun leven wint één beeldje

Op het tennisterrein hebben we ze al even niet meer gezien, maar gisterenavond beleefden de zussen Williams wel opnieuw een hoogtepunt. Ze schitterden samen op de rode loper van de Oscars. King Richard, de film over hun leven, was genomineerd voor verschillende prijzen. Uiteindelijk werd het een beeldje voor hoofdrolspeler Will Smith die in de film hun vader vertolkt. Ook een andere sportfilm, The Queen of Basketball, viel in de prijzen.

King Richard was genomineerd voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film. Uiteindelijk sleepte het drama over het leven van de tenniszussen maar een beeldje in de wacht. 

 

Will Smith werd uitgeroepen tot Beste Acteur. Smith, die nooit eerder een Oscar won, speelt in de film de strenge vader en de architect achter het tennissucces van zijn dochters.

 

Op de rode loper stalen Venus en Serena de show. Ze mochten zelf ook een beeldje uitreiken op het podium.

 

King Richard was niet de enige film over sport die in de prijzen viel. In de categorie voor beste korte documentairefilm ging het beeldje naar The Queen of Basketball. Die film vertelt het verhaal van Lusia Harris, de enige vrouw die ooit gedraft werd in de NBA. De producers zijn trouwens Stephen Curry en Shaquille O'Neal.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zussen op het podium.

Serena Williams en haar man trokken nog naar de afterparty.

Will Smith won de Oscar voor beste acteur voor zijn rol in King Richard

The Queen of Basketball kreeg de Oscar voor beste korte documentairefilm