Ga naar de inhoud

Kippenvelmoment! Eriksen scoort na 1 minuut bij zijn comeback voor Denemarken

De cirkel is rond voor Christian Eriksen. De Deen maakte vandaag - 9 maanden na zijn hartstilstand op het EK - opnieuw zijn intrede bij de nationale ploeg. Die comeback zorgde meteen voor magie. Bij zijn eerste balcontact schoot hij het leer de bovenhoek binnen. Zelfs de Nederlandse fans vierden mee. Kippenvel.

Wat een moment: Christian Eriksen die juicht in het shirt van Denemarken.

 

Uitgerekend in de Johan Cruyff Arena mocht de ex-Ajacied - 287 dagen na zijn hartstilstand op het EK - opnieuw zijn comeback maken voor de nationale voetbalploeg. 

 

Na slechts een minuut spelen, werd de Deense nummer 10 door Skov Olsen van Club Brugge vrijgespeeld in de grote rechthoek. Eriksen aarzelde niet en duwde de bal beheerst de bovenhoek in.

 

Iedereen - het Oranje-publiek inclusief - vierde mee. Het was hem gegund. 

 

Wie had dat negen maanden geleden durven denken? 

 

Nederland won de vriendschappelijke partij tegen Denemarken overigens met 4-2. Steven Bergwijn was de man van de match met twee doelpunten. Memphis Depay en Nathan Aké zorgden voor de overige treffers.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook de invalbeurt van Eriksen zorgde voor kippenvel:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.