Ga naar de inhoud

E3 Harelbeke: prachtig plaatje van supporterende slagers is hit op sociale media

Een foto van de bekende Amerikaanse wielerfotografe Ashley Gruber wordt druk gedeeld op sociale media. Op het plaatje is te zien hoe Wout van Aert tijdens de E3 vurig aangemoedigd wordt door enkele slagers langs het parcours. "Vorig jaar hadden we ze gemist, dus gingen we nu terug", vertelt ze op Instagram. Ook collega-fotograaf Kristof Ramon stond voor het 2e jaar op rij op de goeie plek.

De foto van enkele slagers voor een pittoreske beenhouwerij werd genomen in Kluisbergen. Ashley Gruber, samen met haar man Jered Gruber bekend als wielerfotografen, stond op het goede moment klaar om af te drukken toen Wout van Aert passeerde.

"Jered had hen vorig jaar al opgemerkt en zat er toen mee dat hij niet gestopt was. Nadien zagen we de geweldige foto van Kristof Ramon. Dus beslisten we om ons dit jaar daar op te stellen", vertelt Ashley Gruber. Een prachtige setting en Wout van Aert op kop van de koers zorgden voor het perfecte plaatje.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door de lens van Kristof Raman: "Deze foto zat al jaren in mijn hoofd"

Met Kristof Ramon had ook een andere wielerfotograaf opnieuw postgevat voor de slagerij. Ramon legde op dezelfde plaats vorig jaar al Dylan van Baarle vast, maar Wout van Aert in zijn Belgische kampioenentrui heeft toch nog iets extra's.

 

"Ik had deze foto in mijn hoofd al zo vaak gemaakt voor ik in 2021 kon afdrukken. Deze foto van Wout van Aert is mijn favoriet van de E3 gisteren", zegt Ramon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zo zag het eruit in 2021:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.