Ga naar de inhoud

De Sporza-sterren voor Gent-Wevelgem bij de vrouwen: Balsamo en Wiebes favoriet, Kopecky underdog

De sterrenverdeling

Onze jury heeft gesproken. Het verdict: Elisa Balsamo en Lorena Wiebes zijn de té kloppen tegenstanders van Lotte Kopecky in Gent-Wevelgem. Ontdek hier het kransje favorieten van onze koersexperts.

***

Het zal geen verrassing zijn dat Elisa Balsamo en Lorena Wiebes met 3 sterren gaan lopen. Allebei maakten ze in de voorbije koersen grote indruk met hun eindschot. Een welgekomen eigenschap in een koers als Gent-Wevelgem.

 

Wereldkampioene Balsamo won de laatste twee WorldTour koersen en zal er ongetwijfeld nog een overwinning aan vast willen breien. Daar waar ze in het begin van het seizoen nog wat aan haar sprinttiming moest werken, zijn de Trek-vrouwen nu wel perfect op elkaar ingespeeld. 

 

Als Lorena Wiebes - alias de raket - de heuvelzone goed doorkomt, is ze in de sprint de té kloppen vrouw voor Balsamo en co. Ze bewees in Drenthe niet aan sprintsnelheid te moeten inboeten na een zware wedstrijd.

**

Ook Lotte Kopecky kan als geen ander de hellingen verteren om daarna op haar sprint te mikken. De vraag zal echter zijn welke kaart haar ploeg SD Worx zal trekken. Want in De Panne zagen we Kopecky de sprint nog aantrekken voor Lonneke Uneken.

 

De Belgische kampioene werd de voorbije twee edities overigens telkens tweede. In 2020 werd ze 2e na D'hoore, vorig jaar 2e na Marianne Vos. En hoewel het door een verkoudheid amper de tweede wedstrijd zal worden voor de winnares van vorig jaar rekenen we haar absoluut bij de favorieten.


Ook haar landgenote Ellen van Dijk krijgt een underdogrol toegedicht van onze jury. De ervaring van de Nederlandse zal goed van pas komen als het sterke Trek-blok een tactisch steekspelletje begint te spelen. Naast een sprintscenario met Balsamo, kan de ploeg ook rekenen op een aanval van Van Dijk.

*

Ook Movistar-renster Emma Norsgaard Bjerg zal in haar sas zijn, ze
houdt van geaccidenteerde parcours mét wat kasseien. De Kemmelberg is
haar op het lijf geschreven, maar de vraag is of ze ook de Ossuaire-variant
even goed zal kunnen verteren. 

 

Ook UAE heeft met Bastianelli een kanshebber in huis. In de sprint moet ze niet al te veel onderdoen voor Wiebes of Balsamo. Ook de snelle Alice Barnes van Canyon//Sram rijgt de top tien-plaatsen de laatste tijd aan elkaar en werd door onze kenners naar voren geschoven als een gevaarlijke klant in de laatste rechte lijn.

 

Er staan dus heel wat sprintsters die de heuvelzone kunnen overleven aan de start, maar tòch maken ook aanvallers een kans. Dan kun je ervan op aan dat FDJ-renster Grace Brown daar haar zinnen op gezet heeft. Ook Chantal Van den Broek-Blaak weet steeds haar aanvallen op het juiste moment te plaatsen. 

Onze jury heeft gesproken: Elisa Balsamo en Lorena Wiebes zijn met drie sterren dé te kloppen tegenstanders van Lotte Kopecky in Gent Wevelgem. Ontdek hier het kransje favorieten van onze koersexperts.